Masquef (Junts) arrasa i aconsegueix la majoria absoluta més gran a Figueres en democràcia

El pacte a quatre passa factura al PSC que es queda amb tres edils i ERC passa de cinc a dos

Victòria incontestable de Jordi Masquef a Figueres (Alt Empordà). El candidat de Junts ha revalidat la victòria de fa quatre anys, però amb la majoria absoluta més gran de la història de la ciutat. Masquef s'ha imposat amb 13 dels 21 regidors del consistori, un més que Santi Vila el 2011, en la que fins ara era l'única majoria absoluta que s'havia aconseguit a la ciutat.

El pacte entre quatre partits que governava Figueres fins ara ha passat factura i el PSC ha perdut un regidor i s'ha quedat com a segona força amb tres edils. Agnès Lladó, actual alcaldessa, ha vist com passava dels cinc que la van portar a l'alcaldia a només dos. Ciutadans desapareix del consistori i perd els dos representants, en favor de Vox i PP. La CUP també manté un regidor.

Tot plegat aplana el camí per a Masquef que el proper 17 de juny rebrà la vara d'alcalde amb una majoria absoluta còmode que li permetrà governar la capital de l'Alt Empordà, sense haver de dependre d'altres partits. La participació a Figueres ha estat del 46,95%.

Ara fa quatre anys Jordi Masquef ja va guanyar clarament les eleccions amb 8 regidors, però un pacte entre quatre dels altres cinc partits amb representació va fer alcaldessa la republicana Agnès Lladó que va treure cinc regidors. Lladó ha governat la capital de l'Alt Empordà amb el suport del PSC de Pere Caselles que en va treure quatre, a més dels de Guanyem Figueres i Canviem Figueres.

Des de les Municipals de 2007 l'espai convergent ha estat el guanyador de les eleccions a Figueres. L'exconseller Sant Vila va ser-ne alcalde des d'aquest any fins el 2012 quan el va substituir Marta Felip. Vila va aconseguir l'única majoria absoluta a la ciutat el 2011 amb 12 de 21 regidors, fins a dia d'avui, que Masquef ha aconseguit millorar aquests resultats.