Xoc de trens per l'ascens directe

El Girona necessita guanyar a Almeria per poder aspirar a la segona plaça (18:00h, C+)

Partit a cara o creu. Amb el play-off assegurat i a només dues jornades pel final, les opcions d’aconseguir l’ascens directe passen per vèncer o empatar a Almeria i esperar un cop de mà del Barça B al Mini Estadi davant el Vila-real. Un punt separa els de Rubi d’andalusos i valencians. Un punt que no val per al tècnic blanc-i-vermell, que considera el xoc d’aquesta tarda com una autèntica “final”. Una final “més per al Girona que per a l’Almeria”. I és que, independentment del que passi avui, els de Javi Gracia arribaran amb opcions a l’última jornada a El Madrigal.

Malgrat ser l’equip que ho té més negre dels tres, el vestuari respira optimisme.  El missatge de Rubi és el mateix de tota la temporada. La pressió recau en els equips grans, que “per història i pressupost” no tenen “l’alegria amb la que nosaltres ho encarem. Estem més relaxats”. “He dit als jugadors que després dels partits del Xerez i el Vila-real, aquesta és la tercera final. Ens hem sentit perdedors en les dues anteriors i volem guanyar aquesta”. L’ambició és màxima davant un rival d’altura, probablement el que arriba amb millor estat de forma en aquest tram final de temporada. Tot i això, el maresmenc va advertir-los que és “molt difícil” guanyar cinc partits seguits a Segona Divisió.

Sense Migue ni Vélez però amb Jandro

Per fer més pinya que mai el ‘míster’ s’ha endut la plantilla al complet, incloent-t’hi els lesionats Migue, Ion Vélez, Benja i Garmendia. Els principals dubtes recauen a la porteria i sobre la figura de Jandro Castro. Després de la inesperada titularitat del jove Becerra front el Barça B, la gran incògnita es trasllada sota pals. Rubi no va voler donar pistes divendres sobre qui sortirà d’inici, tot i que la veterania i el rol de capità de Dani Mallo, que només s’ha perdut dos partits en tota la temporada, fa pensar que serà ell qui tornarà a defensar la porteria gironina.

Pel que fa Jandro, el ‘violinista de Mieres’ serà dubte fins a última hora i seria una sorpresa que sortís de titular. Set setmanes de baixa són moltes com per vestir-se de curt per formar part de l’onze inicial. David García està completament recuperat, mentre que Toni Moral i David Juncà han arrossegat molèsties al llarg de la setmana. El seu estat físic podria comportar que veiessin començar el partit des de la banqueta. Rubi els va carregar a tots en el vol xàrter perquè “el partit pot ser decisiu i el volem gaudir tots”. Una mostra més del gran ambient que es respira dins el vestidor.  

L’Almeria, amb tota l’artilleria

Després del cop d’autoritat a Alcorcón (0-3), el conjunt de Javi Gracia afronta aquesta ‘final’ sense cap baixa destacada i amb la novetat del lateral Rafita. Els descartats només són Abel i el lesionat Marcelo Silva. Es preveu ple absolut al Juegos del Mediterráneo per rebre un rival que, segons l’extrem Iago Falqué, “va de víctima i vindrà a mossegar”. El migcampista del Girona Luso Delgado va dir divendres que “per pujar hem de fer quelcom fora del guió”. Els gironins no han guanyat a casa de cap dels grans, i per això Luso va deixar anar que “ens toca fer-la grossa a Almeria”.
 
FITXA TÈCNICA:
UD ALMERÍA: Esteban; Gunino, Trujillo, Pellerano, Cristian; Verza, Corona; Iago Falqué, Soriano, Aleix Vidal; Charles. 
GIRONA FC: Mallo o Becerra; Jose, Chus Herrero, Moisés Hurtado o Richy, David García; Tébar, Luso; Felipe, Bordas, Jofre; Acuña. 
ÀRBITRE: Daniel Ocón Arraiz (Comitè de La Rioja). 
DIA I HORA: Diumenge, 2 de juny de 2013, a les 18:00 hores (Canal+ 1). 
ESTADI: Juegos del Mediterráneo.