L'acusat d'abusar sexualment de la fillastra a Vidreres diu que la menor és ''molt mentidera''

La fiscalia manté la petició de 12 anys de presó i la defensa demana l'absolució

L'acusat d'abusar sexualment de la fillastra durant sis anys aprofitant les estones que estaven sols als dos domicilis familiars on van conviure a Vidreres (Selva) ho nega i diu al judici que la menor és "molt mentidera".

El judici va començar dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona amb la declaració de la menor a porta tancada. Aquest divendres, després del relat del processat, el cas ha quedat vist per a sentència.

La fiscalia manté la petició de 12 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor amb abús de superioritat. L'acusació particular s'hi ha adherit i la defensa demana l'absolució. Els presumptes abusos haurien començat quan la nena tenia 7 anys i fins que en va complir 13.

L'acusat ha declarat al final del judici i només ha respost a les preguntes de la defensa. Durant vint minuts, ha negat les acusacions i ha afirmat que la menor s'ha inventat els presumptes abusos.

El processat ha subratllat durant la declaració que, mentre convivia amb la mare de la menor, la víctima i dos germans més, pràcticament no coincidia ells entre setmana. Segons ha dit, per l'horari que tenia a la feina, treballava de tardes la major part dels anys que va ser parella de la mare de la víctima i era a casa quan la menor estava a classe. Quan estaven junts, ha continuat exposant, era caps de setmana o vacances. Aleshores, ha dit, també hi havia la mare o altres familiars.

Així, ha negat que hi hagués estones que, tal com sostenen les acusacions, estigués a una habitació sol amb la menor i tanqués la porta amb clau per perpetrar els suposats abusos. Les acusacions apunten que els abusos van començar l'any 2006 i van tenir lloc fins al 2013.

L'acusat ha afirmat que la menor és "molt mentidera" i que fa "el que sigui per ser el centre d'atenció". El padrastre ha respost que la veu "capaç" d'inventar-se uns fets com aquests: "De fet ho ha fet". El processat ha afegit que sospita que l'ha denunciat per aquesta "barbaritat" perquè el culpava de la separació dels seus pares i perquè va estar ingressat un temps a l'hospital i la menor es va sentir "desatesa" per la seva mare durant aquest període.

Al final del judici, la fiscal ha elevat a definitives les conclusions provisionals. Així, sol·licita al tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona que el condemnin i li imposin 12 anys de presó per un delicte continuat d'abusos a menor. La fiscalia considera que, durant les dues jornades del judici, els fets denunciants han quedat acreditats i remarca que el relat de la víctima és persistent. L'acusació particular s'ha adherit a la petició.

La defensa, encapçalada per la lletrada Mireia Figa, demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.