Detingut a Salt el suposat autor d'una gran crema de contenidors a Girona

Els fets van tenir lloc la setmana passada i al mes d'abril

La Policia Local de Salt (Gironès) ha detingut aquest divendres el presumpte autor de la crema d'una vintena de contenidors a Girona el passat 24 d'abril. L'incendi va provocar danys importants en façanes d'edificis i en diferents vehicles que estaven aparcats a prop dels carrers Bernat Boadas, Bonastruc de Porta i Santa Eugènia.

L'arrestat és un jove de 19 anys a qui la Policia seguia el rastre des de feia dies. De fet, la detenció s'ha produït després d'una investigació conjunta entre la Policia Local de Salt, la Municipal de Girona i els Mossos d'Esquadra. A través de diferents imatges, els agents van identificar un dels presumptes autors de la crema i van poder comprobar que vivia a Salt.

Va ser aleshores quan la Policia Municipal de Girona va fer un requeriment a la resta de cossos per tal d'informar del sospitós, a qui es va detenir aquest passat dijous a Salt. Es dona el cas que és també el responsable dels incendis de la setmana passada a Girona.

Els incendis a les illes de contenidors es van declarar a quarts de cinc de la matinada, amb molt pocs minuts de diferència. En concret, entre les 4.37 i les 4.57 els Bombers van rebre fins a set avisos diferents per aquests focs. Si bé les flames no van causar ferits, sí que van provocar danys i destrosses en edificis propers i en vehicles que estaven aparcats a la zona.

Tots els incendis de contenidors es van produir en una zona propera, al barri de la Devesa-Güell o en carrers que hi són a tocar. En concret, dos es van declarar davant dels números 10 i 27 del carrer Bernat Boadas. El tercer, al número 28 del carrer Bonastruc de Porta; i l'últim, davant del número 138 del carrer Santa Eugènia.

Per apagar-los, els Bombers van haver de destinar entre dues i tres dotacions a cadascun dels focs. El cost només dels contenidors es calcula que està al voltant 16.000 euros.