Lloret aprova el préstec per finançar un nou geriàtric i centre d’atenció diürna

Té un import de 6,6 MEUR a 20 anys

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) va aprovar dimecres en un ple extraordinari la concessió d’un préstec per finançar la construcció d’una residència i centre d’atenció diürna per a gent gran. El punt es va aprovar per unanimitat.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, ha destacat que “Hem actuat amb responsabilitat en tot moment. Després de demanar ofertes a diferents entitats financeres ahir per fi vàrem poder aprovar aquest préstec que complementa els fons europeu Next Generation”.

El 17 d’abril passat l’Àrea de Serveis Econòmics va iniciar un procediment per sol·licitar a diferents entitats financeres una operació de préstec per valor de 6.609.423 euros amb un termini d’amortització de 20 anys, incloent-hi dos anys de carència de capital i interessos, per al finançament d’una residència i centre d’atenció diürna per a gent gran a Lloret de Mar.

Disposaven de termini fins al 14 d’abril per presentar les ofertes i, després de la valoració tècnica de les propostes econòmiques presentades, s’ha proposat l’adjudicació de l’oferta presentada per l’entitat financera de CaixaBank.

Jordi Sais, regidor de Serveis Jurídics, explica que “aprovar avui aquest préstec era molt important donat que tenim la subvenció de 5.910.000 euros atorgada per la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través dels fons europeus Next Generation i hi ha uns terminis vinculats que, si no es compleixen, comprometen l’obtenció de la subvenció”.

En aquesta línia el regidor d’Educació Albert Ferràndez, ha recordat “la importància que té aquest fons europeu per fer realitat aquest projecte i que ha estat possible per les nombroses gestions i reunions que hem dut a terme, en aquest cas amb la Conselleria de Drets Socials”.

En paraules de l’alcalde de Lloret, Albert Robert: “Hem treballat dia a dia per tirar endavant aquest projecte. Tenir aprovada la qüestió econòmica és una gran fita que significa que aquesta residència i centre de dia serà una realitat. Ara toca començar a treballar en les bases de la licitació que s’han de presentar abans de juny”.

La nova residència i centre de dia per a gent gran està previst a l’avinguda de Josep Pla i Casadevall al parc de Can Buc, al barri del Rieral, i té una superfície de 10.000 metres quadrats. Tindrà unes 136 places i el pressupost estimat és de 12’5 milions d’euros.