Jutgen l'acusat d'abusar de la fillastra durant sis anys a Vidreres

La defensa demana l'absolució i està previst que el processat declari aquest divendres

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar aquest dijous un acusat que s'enfronta a 12 anys de presó per abusar sexualment de la fillastra al llarg de sis anys, quan convivien en domicilis familiars de Vidreres (Selva).

La fiscalia sosté que els abusos van començar quan la petita tenia 7 anys, aprofitant els moments que estaven sols a casa. La situació es va descobrir quan la menor en tenia 13 i ho va explicar a un professor de l'institut, després de tenir una crisi d'ansietat.

El judici, que es fa a la secció tercera, ha començat amb la declaració de la menor a porta tancada. La sessió s'ha suspès a la tarda i està previst que es reprengui divendres al matí, quan declarà el processat. La defensa nega els fets i demana l'absolució.

El judici ha començat aquest dijous a la secció tercera de l'Audiència de Girona amb la declaració de la víctima, que s'ha fet a porta tancada. Al banc dels acusats s'hi asseu el seu padrastre, acusat d'un delicte continuat d'abús sexual amb penetració a menor d'edat agreujat per abús de superioritat.

L'escrit d'acusació de la fiscalia recull que el processat, que actualment té 54 anys, i la mare de la menor eren parella des de l'any 2008 i van conviure en dos habitatges de la població de Vidreres. A banda de la víctima, també vivien al domicili familiar dos germans més.

L'acusació pública sosté que els abusos van començar el 2006, quan la petita tenia 7 anys, i es van allargar fins l'any 2013. Quan la nena era més petita, segons la fiscalia, l'acusat li va començar a fer tocaments, aprofitant les estones que la mare no era a casa perquè estava treballant. Amb el pas del temps, els abusos van anar a més. La fiscalia apunta que, amb l'excusa d'un massatge, feia que la menor el masturbés i també la va intentar penetrar.

L'acusació pública indica que els fets es van destapar el gener del 2020, quan la menor va tenir una crisi d'ansietat estant a classe i li va acabar revelant la situació a un professor. A partir d'aquí, es va activar el protocol i hi van intervenir els serveis d'atenció a la infància i serveis socials, que van acordar amb la mare que el processat deixaria de viure a casa: "La prioritat era garantir la seguretat de la menor".

Aquest dijous ha declarat al judici la mare de la víctima, que ha exposat que, en un primer moment, no va donar credibilitat al relat de la menor. Avui dia assegura que n'està molt penedida: "Això ha arruïnat la nostra vida i estic molt enfadada amb mi mateixa per no haver-la sabut protegir".

També han declarat els perits que van fer l'exploració de la menor, que han assegurat que té simptomatologia compatible amb estrès posttraumàtic i que això és "compatible" amb els fets denunciats.

El judici s'ha interromput a primera hora de la tarda i continuarà demà, amb la declaració de l'acusat. La defensa demana l'absolució.