Denunciades dues bodegues de Roses per vendre alcohol a granel sense precintar

Van iniciar l'activitat el 2019 i haurien venut 6.870 litres des d'aleshores

El Destacament Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de Girona va dur a terme el passat 11 de maig dues inspeccions en dues bodegues, una situada a Roses (Alt Empordà) i l'altra a la urbanització de Santa Margarida de la mateixa població, amb l'objectiu de combatre el frau en la normativa vigent sobre Impostos Especials de Fabricació i Normativa Tributària en els productes derivats de l'alcohol, marques fiscals o precintes.

Els agents van descobrir en tots dos establiments nombrosos barrils de diverses capacitats que contenien licors, com ara ratafia, whisky, Grand Marnier, entre d'altres, que eren comercialitzats a granel sense els precintes reglamentaris que garanteixen la seva procedència i autenticitat.

Els agents van determinar que aquests dos establiments realitzaven aquesta activitat des de l'any 2019, de manera que la quantitat total d'alcohol posada a la venda al públic ascendia a 6.870 litres.

Els agents van elaborar dues actes per infracció a la Llei d'Impostos Especials per la manca de les precintes d'aquests licors, així com dues altres actes al Reial Decret 164/2014 i al Reglament de la Comunitat Europea, que prohibeixen expressament la comercialització d'aquests productes sense el corresponent envasat i etiquetatge, enviant aquestes últimes a la Delegació Territorial de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La Guàrdia Civil recorda que totes les begudes derivades (licors) subjectes a l'impost especial sobre l'alcohol han de disposar dels seus precintes reglamentaris. És important complir amb la normativa vigent per garantir la legalitat i qualitat dels productes comercialitzats.