Ferrocarrils licita l'estudi pel tramvia entre Blanes i Lloret de Mar

El document analitzarà la viabilitat d'altres alternatives per la Selva Marítima

El Govern, a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), ha licitat la redacció de l’estudi per analitzar les diverses alternatives de millora de la mobilitat del corredor entre la Selva Marítima i el Maresme, entre els municipis de Tordera, Blanes i Lloret de Mar.

L’estudi proposarà millores de diversos modes de transport, amb l’objectiu de reduir el volum de trànsit rodat que circula per les carreteres GI-600 i GI-682. El document analitzarà el conjunt de les infraestructures de transport en relació a la xarxa viària, la xarxa ferroviària i les vies ciclables, així com les propostes de millora en els serveis de transport públic. En aquest sentit, inclourà la viabilitat d'un tramvia entre Blanes i Lloret de Mar.

FGC ja ha adjudicat la redacció de quatre estudis sobre la viabilitat de trens-tramvies a quatre zones del país: la Costa Brava –que no incloïa la Selva Marítima-, el Pirineu, el Bages i les Terres de l’Ebre.

De cada opció analitzada, el document farà una proposta de serveis en funció dels diferents escenaris d’oferta i demanda. També analitzarà amb detall el volum de gasos hivernacle emesos o estalviats per a l’execució de cada escenari, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.

L’estudi, amb un termini de redacció de quatre mesos i mig, ha sortit a licitació per un import de 33.000 euros.