Una nova iniciativa ofereix sis propostes d'ecoturisme que connecten el vi amb la natura

"Ennatura't entre vinyes" s'oferirà al mes de juny

"Ennatura’t entre vinyes" és una iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona que vol donar visibilitat a noves experiències turístiques que les empreses del sector del territori ofereixen als visitants de les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona.

En el projecte hi participen dotze empreses associades als clubs de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà i Natura i Turisme Actiu de l’entitat que han cooperat en la creació de propostes autèntiques i originals —preferentment ecoturístiques—, que permeten valorar i connectar els espais naturals a través de passejades a peu i en bicicleta, o de l’observació i el benestar, amb el món de la viticultura i l’enoturisme.

"Ennatura’t entre vinyes" programa sis activitats inèdites al mes de juny dirigides al públic de proximitat català interessat per conèixer paisatges de la Garrotxa, el cap de Creus i la plana de l’Empordà mentre practica una activitat de lleure i gaudeix dels vins de la DO Empordà.  El projecte vol contribuir a dinamitzar zones del territori durant la temporada mitjana turística i esdevé un banc de proves per a les empreses organitzadores.

El primer cap de setmana de juny, els dies 3 i 4, es programen a la Garrotxa les activitats "Vol amb vins de mar entre volcans",organitzada per l’empresa Vol de Coloms i el celler Clos d’Agon, i "Winefulness a la Garrotxa", a càrrec de l’Hotel Cal Sastre, Espelt Viticultors i Edgar Tarrés. L’endemà, el diumenge 4 de juny, a Cadaqués, es programa l’activitat "Vins i camins de contrabandistes", proposada per l’empresa Camí de Ronda i el celler La Vinyeta.

El segon cap de setmana de juny, els dies 10 i 11, hi ha programades tres activitats més a l’Alt Empordà i Baix Empordà. El dissabte 10 de juny s’organitza "Sopar maridatge G-Astronòmic entre vinyes", a càrrec de l’empresa Vinpertur i el celler Gerisena. I, l’endemà, el diumenge 11 de juny, es proposen les activitats "Gambant entre vinyes", organitzada per Telamarinera i el celler Mas Oller, i "Port i vinyes a la vista", programada entre Ocitània-Burricleta i el celler Mas Geli.

"Ennatura’t entre vinyes" ofereix cent cinquanta places en total i les entrades a les diferents activitats estan a la venda online.

Aquesta iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, comparteix filosofia amb el projecte "Beu-te el museu", que vinculava cultura i enoturisme, i amb els festivals del Vívid i Som Cultura.

"Ennatura’t entre vinyes" posa de manifest la cooperació establerta entre empreses de diferents sectors per la regeneració de l’oferta turística de la destinació d’acord amb les directrius sobre el compromís amb la sostenibilitat.