La productora del Temporada Alta defensa el festival i diu que està ''dins la legalitat''

Els organitzadors subratllen que el certamen s'audita "cada any"

Després que l'Ateneu Popular Salvadora Catá hagi demanat a la fiscalia que investigui "a fons" la gestió del Temporada Alta, perquè al seu entendre "hi ha raons per sospitar" que els gestors "s'estan lucrant de forma il·lícita gràcies a les subvencions públiques", Bitò Produccions SL ha volgut rebatre aquestes afirmacions.

En un comunicat, la productora explica que, com un festival que es troba sota el seu paraigües, "Temporada Alta s'audita cada any i es presenta tota la documentació necessària a l'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat". A més, Bitò subratlla que els projectes europeus en els quals participa el certamen també estan auditats per les institucions europees corresponents.

A banda del festival, la productora explica que duu a terme "moltes altres activitats" i que participa de diversos projectes i iniciatives d'empreses tant externes com que formen part del seu organigrama. "I tots ells sempre són auditats de manera continuada, respectant sempre la llei vigent", hi afegeix Bitò.

A l'escrit que s'ha presentat a fiscalia, l'Ateneu Popular Salvadora Catà recela del conveni de col·laboració, de les despeses indirectes del Temporada Alta, dels contractes externs i del sistema de venda d'entrades. Bitò Produccions SL, però, assegura que, "en tot moment", el festival d'arts escèniques de Girona i Salt (Gironès) "sempre ha demostrat trobar-se en situació regular i dins el marc de la legalitat".

Fomentar la cultura al territori

Bitò Produccions SL concreta que el Temporada Alta és un festival privat, i que com qualsevol altra empresa o iniciativa de la mateixa naturalesa, "rep subvencions en proporció a les seves dimensions i importància". "Malgrat això, el festival sempre ha dedicat els seus recursos a fomentar la cultura al territori, beneficiant l'interès general dels ciutadans de Girona, i enriquint el seu teixit cultural, donant any rere any espai i oportunitat a nous artistes locals", afegeix l'organitzadora del certamen.

Per últim, tot i que Bitò precisa que la fiscalia mai ha contactat amb Temporada Alta, els organitzadors defensen que la seva gestió sempre ha estat transparent. "El festival sempre ha col·laborat amb l'administració, donant totes les explicacions pertinents en cada moment, facilitant la documentació requerida, a més d'implementar de manera pública el portal de transparència del nostre web, pel compromís amb el territori i els seus ciutadans", conclou.