Urtasun i Pascual insisteixen en la necessitat que els Comuns entrin a l'Ajuntament de Girona

L'eurodiputat ha donat suport a la candidata en l'acte central al local del partit

L'eurodiputat Ernest Urtasun crida a votar comuns aquest 28-M per situar les polítiques ambientals al centre i frenar "el vell desenvolupament urbanístic dels 90" que representen Junts i PSC.

L'eurodiputat dels Verds ha assegurat que "després de fracassar la independència unilateral" sembla que el projecte de país sigui tornar "al desenvolupisme" de fa tres dècades. "I en aquesta bogeria hi coincideix tant el gir neoconvergent de Junts com també el PSC", ha criticat Urtasun, posant d'exemple els jocs d'hivern, la B-40 o el Hard Rock.

L'eurodiputat ha participat a l'acte central de Girona En Comú Podem, i tant ell com la candidata Eugènia Pascual han insistit que cal recuperar la presència al consistori per "fer un gir a l'esquerra".

L'eurodiputat dels Verds a Brussel·les ha erigit els comuns com a l'actor polític "imprescindible" per liderar "el gir a l'esquerra" dels ajuntaments i aconseguir que situïn les polítiques mediambientals al centre del dia a dia. "El que volem és portar als altres municipis allò que ja fem on governem", ha dit Urtasun, posant com a exemple els ajuntaments del Prat de Llobregat i, evidentment, Barcelona.

Del primer, n'ha recordat que els comuns "hi lideren la comunitat energètica més important d'Espanya". I del segon, l'eurodiputat n'ha subratllat que la gestió d'Ada Colau s'ha traduït "en un model de pacificació del trànsit cap a una ciutat verda i sostenible" (en referència, per exemple, a les 'superilles').

I aquí, Ernest Urtasun no s'ha estat de llançar un dard cap a la resta de formacions, dient que en el cas de Barcelona, la campanya s'està convertint en "delirant" i en una "negació de la realitat", perquè "tothom sembla qüestionar la pacificació del trànsit, quan això ho fan totes i cadascuna de les capitals d'Europa".

L'eurodiputat ha fet una crida a apostar pels comuns aquest 28-M com a garantia d'impuls de les polítiques ambientals. També, en contraposició a les dues formacions que, segons ell, "hi actuen com a dos grans frens": JxCat i el PSC. "Veiem com arreu del territori s'estan posant d'acord per impulsar projectes que ja no són d'aquesta època, com els Jocs Olímpics al Pirineu, el projecte del Hard Rock a Tarragona o l'ampliació de la B-40", ha afirmat.

"Sense una presència que arrossegui les formacions d'esquerres, el risc que no es construeixin polítiques ecologistes de veritat existeix", ha dit Urtasun en referència als comuns. "Sembla que després de fracassar la independència unilateral, el projecte de país sigui tornar al vell desenvolupisme dels anys 90", ha afegit. "I en això, hi coincideixen tant el gir neoconvergent de Junts com també el PSC; la qual cosa és una bogeria, perquè el món no avança cap aquí", ha insistit.

Recuperar presència al ple

Ernest Urtasun ha assistit aquest diumenge a l'acte central d'ECP a Girona per a les municipals. Allà, l'eurodiputat dels Verds ha assegurat que, "si en alguna qüestió som centrals a En Comú Podem és en posar el repte climàtic al centre del debat". Un afer, precisament que -ha recordat- també marca l'agenda europea.

"Calen ajuntaments compromesos perquè aquest procés sigui un èxit; volem construir la ciutat verda del segle XXI; ho estem fent a Barcelona i al Prat, i ho volem fer també a Girona i a Salt", ha conclòs. Precisament, l'objectiu de recuperar presència al ple de Girona, amb l'objectiu que el consistori faci "un gir a l'esquerra", és el que també ha centrat el discurs de la candidata a la ciutat, Eugènia Pascual.

"Al llarg d'aquests anys les coses han canviat, i tenim bones sensacions", ha dit la cap de llista, confiant que ECP pot arribar a treure "un o dos regidors a l'Ajuntament de Girona". "Ara veiem que la gent està oberta un canvi, que està cansada del desgovern d'aquests últims anys i que vol una ciutat amb un model, on es treballi i es visqui bé", ha afirmat Pascual.

Durant el seu discurs, la candidata d'ECP ha desgranat quins són els eixos del programa electoral per a aquest 28-M. N'ha situat quatre com a pilars bàsics: una mirada metropolitana, un pla econòmic estratègic, l'impuls de les polítiques socials i afrontar l'emergència climàtica.

A més d'Urtasun i Pascual, a l'acte central de campanya d'ECP a Girona també hi han participat el cap de llista per Salt (Gironès), Tarek Cherida, i la diputada al Congrés dels comuns Laura López. La diputada ha insistit que "és necessari que els comuns tinguin presència als ajuntaments per possibilitar que allò que s'aprova en altres instàncies es tradueixi en millorar el dia a dia de la gent".