Unes 300 persones condemnen el crim de Caldes de Malavella

L'agressor, expolicia municipal de Girona, també va ferir la seva esposa

Unes 300 persones han volgut condemnar la mort d'una veïna del municipi guardant un minut de silenci a les portes de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, on avui s'ha decretat dia de dol i les banderes onegen a mig pal. Mitja hora més tard, l'acte simbòlic s'ha repetit a l'escola del municipi, on hi van les dues filles de la víctima, de 6 i 10 anys.

L'encarregada de llegir un manifest en contra de la violència de gènere ha estat la presidenta de l'Associació de Dones de Caldes, Angelina Colomer. En l'acte hi ha estat present la família de la víctima, inclosa la filla gran de la dona, de deu anys. Les mostres de suport i de condol han estat molt presents durant l'acte i, per això, la germana de la dona morta, Vanesa Pajares, ha volgut prendre la paraula i ha agraït l'acte d'homenatge que el poble ha rendit a la seva germana.

Pajares havia estat policia local a Caldes i ha defensat la feina que fa el cos en casos de violència de gènere. Per això, ha demanat que qualsevol persona que pateixi aquest tipus de violència, ja sigui psíquica o física, que ho denunciï "i no vagi per lliure". "Si no ho volen fer per ells que ho facin pels que estan al seu costat, perquè la meva germana no era una dona maltractada i ara està morta", ha manifestat.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha volgut donar el condol a tota la família, present a l'acte, i ha explicat que eren molt coneguts al poble. Ha lamentat que fets com aquests hagin tingut lloc al municipi i ha remarcat que l'ajuntament ha decretat aquest dimecres dia de dol oficial en record de la víctima, una dona de 37 anys.

També han assistit a l'acte l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el regidor de Seguretat, Joan Alcalà, la sotsinspectora de la Policia Municipal de Girona, Irene Alcaide, i l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, entre d'altres. Es dóna el cas que l'agressor havia estat policia municipal a Girona -tot i que es va retirar el 2006 després d'una malaltia coronària- i que la seva dona és agent cívic a la capital gironina.

Les banderes tant de l'ajuntament com la que es troba a l'entrada del poble onegen aquest dimecres a mig pal i llueixen un crespó negre. Així mateix, també s'ha penjat una pancarta en contra de la violència de gènere a la plaça de l'ajuntament on, després de l'acte, alguns veïns hi han posat espelmes i flors en record de la dona morta.

Un crim entre familiars

Els fets van tenir lloc dimarts al matí a una casa de la urbanització Llac del Cigne, a l'entrada del municipi. La dona de l'agressor s'havia traslladat a casa dels seus cunyats (el germà del detingut i la seva dona) després d'una baralla amb el seu marit. Segons fonts properes a la família, ella tenia intenció de separar-se.

Dimarts a primera hora, l'home es va presentar a casa del seu germà. Alguns testimonis de la zona apuntaven que estava molt nerviós i tenia un comportament estrany. L'home no va arribar a entrar ni a la casa i, per causes que s'estan investigant, va ferir amb un ganivet la seva cunyada al coll causant-li la mort. Els fets van tenir lloc davant les dues filles petites de la víctima, que s'estaven preparant per anar a escola. L'home també li va provocar ferides a la seva esposa i, en veure què li havia fet, ell mateix la va pujar al cotxe i la va dur fins a l'hospital Santa Caterina de Salt. Allà, els Mossos d'Esquadra van detenir l'agressor.

El detingut, Antonio A., de 52 anys i veí de Vilablareix, s'ha negat a declarar davant de la policia. Està previst que passi a disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Santa Coloma de Farners el dijous al matí. Pel que fa a la seva esposa, va ser operada el mateix dimarts de les ferides que li havia fet amb un ganivet i es troba ingressada a l'hospital Santa Caterina de Salt fora de perill.