Detingut un ex-policia de Girona per homicidi

Antonio Alcaraz hauria assassinat la seva cunyada, Dolores Pajares

(Actualitzat 16:58h)

Un agent retirat del cos de la Policia Municipal de Girona, Antonio Alcaraz, ha estat detingut pels voltants de les nou del matí a Caldes de Malavella acusat d'homicidi. La víctima, que hauria mort a causa de ferides d'arma blanca, es tractaria de la seva cunyada, Dolores Pajares, de 37 anys.

L'agressor, de 52 anys i veí de Vilablareix, hauria utilitzat un ganivet per a tallar-li el coll a la dona mentre que també hauria ferit a la seva muller amb la qual es trobaria en tràmits de separació. Aquesta ha estat traslladada a l'Hospital Santa Caterina de Salt pel mateix agressor que ha estat detingut allà mateix. L'estat de la dona ferida es troba en pronòstic reservat sota secret de sumari.

Els fets haurien tingut lloc a primera hora d'aquest matí a un habitatge situat al carrer Montseny de la urbanització el "Llac del Cigne". Amb tot, l'agent -conegut dins el cos policial com "El Naranjito" i que es troba inactiu des de 2006 per una malaltia coronària-, ja es troba detingut per part dels Mossos d'Esquadra que l'haurien arrestat a l'hospital quan hi ha portat a la seva parella.

Testimonis

Una veïna propera a l'habitatge, Antonia Martín, ha assegurat que a primera hora del matí un vehicle de color negre s'ha apropat al domicili de la víctima a gran velocitat, aparcant al seu exterior. "Pel que sembla estava esperant a que obrissin la porta per ell entrar" apunta la testimoni.

Segons primeres informacions la víctima acollia a casa seva la seva cunyada, que es troba en tràmits de separació del suposat agressor. En el moment dels fets es disposaven a portar els seus fills a l'escola quan s'han vist sorpreses per l'ex agent de policia a la rampa de sortida de l'habitatge. En aquell moment ha començat la baralla i l'agressor ha ferit mortalment a la cunyada, tallant-li el coll, mentre que ha ferit greument a la seva parella. Les filles de la víctima, d'onze i sis anys haurien presenciat els fets.

Posteriorment l'agressor ha agafat la dona ferida, que treballa com a agent cívic contractada per l'Ajuntament de Girona, i l'ha introduït al seu vehicle, desplaçant-se a tota velocitat fins a l'Hospital Santa Caterina de Salt. Allà ha estat detingut per part dels Mossos d'Esquadra de Girona.


Atenció mèdica

A l'entrada de l'habitatge s'han aplegat familiars de la víctima després de conèixer el succés. Pajares, la cinquena de cinc germans, estava casada amb el germà de l'agressor. Una de les seves germanes ha patit un atac d'angoixa i ha estat atesa pels serveis medicalitzats que s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Quan faltaven pocs minuts per les dues de la tarda la comitiva judicial s'ha desplaçat fins a la urbanització per a decretar l'aixecament del cadàver, que es trobava a la rampa d'accés del domicili.

Condemna del Govern

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi de Dolores Pajares i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’ICD ha reafirmat el compromís del Govern en la lluita contra  la violència masclista i ha subratllat que “no podem fixar només la mirada sobre els fets que ens mostren la violència masclista més extrema i tràgica. Hem de ser capaços de veure com es rebutja i s’aïlla cada cop més aquesta xacra des de tots els camps i àmbits implicats”.