ERC Girona considera ''urgent'' augmentar la plantilla de la Policia Municipal

Quim Ayats ha visitat aquesta tarda Santa Eugènia amb Joan Ignasi Elena

El candidat d'ERC per Girona, Quim Ayats, manifesta que garantir el dret a sentir-se segur a Girona és una prioritat, per això, considera urgent augmentar el número d’agents de la Policia Municipal per fer front a les necessitats de la ciutadania i de la pròpia plantilla.

L’alcaldable republicà ha fet la proposta de cara al pròxim mandat durant la visita que ha fet avui el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al barri de Santa Eugènia. Aquest 2023 s’hauran convocat 1.700 noves places de Mossos d’Esquadra.

Això forma part d’una aposta històrica del govern de la Generalitat per la seguretat pública, que des d’Esquerra Girona volen posar en valor i com a exemple per a l’ampliació del cos policial municipal a la ciutat. “Aquest augment de recursos policials ha de beneficiar també la ciutat de Girona, ja que hi ha clarament una manca d’efectius municipals”, alerta el republicà, que promet “dimensionar la plantilla de la Policia Municipal pel bon funcionament del cos i la millora de la seguretat a la nostra ciutat”.

Aprofitant la trobada de treball amb el conseller d’Interior, l’alcaldable republicà demana que la Policia Municipal de Girona pugui patrullar conjuntament amb els Mossos d’Esquadra a la ciutat en moments de necessitat operativa i de manera progressiva. “Sumant esforços amb el govern de Catalunya sumem efectivitat en seguretat als carrers de la ciutat”, afirma l’alcaldable.

“Hem d’assegurar el dret que tothom se senti segur, i això ho podem aconseguir millorant la coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal”, sosté el candidat d’Esquerra, que en aquest aspecte veu “necessari i urgent” reactivar la Junta Local de Seguretat, que no se celebra des del 17 de febrer de 2022, malgrat la regulació preveu que siguin semestrals.

Per últim, Ayats posa sobre la taula la necessitat de millorar la sensació i la percepció de seguretat de la ciutadania acabant amb les zones fosques de Girona i les zones a priori més insegures. “Si tenim menys espais de degradació la gent se sentirà més segura. Això vol dir acabar amb solars en desús, fent més neteja i manteniment, i, en definitiva, fent avançar Girona”, afirma el candidat.

El conseller, que ha donat suport a la candidatura d'Ayats, ha destacat que “s'han destinat 52 mossos més a la ciutat els darrers quatre anys, un 26,67% d'efectius més”, passant dels 195 efectius que tenia fa quatre anys als 247 actuals. Aquest increment, ha explicat el conseller Elena, suposa tenir “el nombre d’efectius més alt de la darrera dècada”.

Amb aquest increment, ha afegit el conseller d’Interior, “podrem reforçar el patrullatge i la proximitat, que és l’ADN del cos de Mossos”, i també “permetrà avançar cap al model de policia més propera i més vinculada al territori que volem, amb patrulles que recorrin els carrers i coneguin la ciutat al detall”.