Girona En Comú Podem vol els centres cívics com a pols culturals de primera línia

Eugènia Pascual considera que la cultura ha d’estar a l’abast de tothom

Girona En Comú Podem ha presentat avui les seves propostes en matèria cultural. La candidata, Eugènia Pascual, vol que els centres cívics de Girona siguin els pols culturals de la ciutat, adaptant les seves propostes a les realitats de cada barri, per la qual cosa caldria augmentar els recursos destinats aquests espais.

Amb l’objectiu d’anar més enllà del model cultural actual, basat en la seva mercantilització, Girona En Comú Podem entén que "la cultura és, com l’educació, una eina per desenvolupar-se i créixer, i també per transformar la societat".

En aquest sentit, els centres cívics com a espais haurien de disposar de recursos per crear propostes, posant especial èmfasi en els joves i tenint en compte "la mirada feminista i intercultural".

Girona En Comú Podem també vol impulsar un programa de ciutat que faci de la cultura un projecte educatiu i de l’educació un projecte cultural amb l’objectiu de posar les persones al centre. La finalitat és comptar amb la participació i implicació d’agents, entitats i ciutadania per elaborar aquest programa on la cultura formi part del dia a dia de les persones.