Esquerra de Salt aposta per fer arribar la Girocleta al municipi

Els republicans volen augmentar la xarxa de carrils bici

Esquerra Republicana de Salt (Gironès) aposta per fer arribar al municipi la Girocleta, el servei de bicicletes públiques de Girona, i amb l’objectiu de facilitar l’arribada del servei està previst augmentar la xarxa de carrils bici existents. Sobre la base del Pla Director de la Bici que s’ha elaborat durant l’actual mandat, s’augmentarà la xarxa de superfície ‘ciclables’ de 24 a 34 quilòmetres, es reforçarà l’eix est/oest i es crearan nous itineraris nord/sud. 

A partir d’aquesta futura xarxa, i de forma coordinada amb Girona, s’anirà connectant el servei a través de diverses estacions de la Girocleta que, progressivament, s’aniran instal·lant a diversos punts de de Salt com, per exemple, la Factoria Cultural Coma Cros o la zona universitària del sector sud. 

L’alcaldable d’Esquerra, Jordi Viñas, explica que “durant els darrers anys hem treballat per millorar la mobilitat sostenible a Salt i una de les bases és l’aposta per la bicicleta. L’eix serà el Pla Director que hem redactat per facilitar el desplaçament entre el poble i l’àrea urbana gironina en bicicleta i, en aquesta línia, serà fonamental fer arribar el servei de la Girocleta a diversos punts del municipi”.

Millores al transport públic 

Les mesures per fomentar la mobilitat sostenible també inclouen millorar les freqüències del transport públic, incrementant les franges nocturnes i la de caps de setmanes de les línies de bus que connecten amb Salt. 

D’altra banda, també està previst ampliar les bonificacions del bus gratuït, amb 20 viatges mensuals inclosos, als majors de 65 anys i als veïns i veïnes amb un alt grau de diversitat funcional.