Acusen una immobiliària de Palamós de llogar pisos propietat de la Sareb

Alguns dels veïns afectats ja han presentat una querella criminal

Un grup de veïns de Palamós (Baix Empordà) han procedit a denunciar l'agència immobiliària Integral Finques acusant-la de suposadament haver llogat durant anys uns pisos que asseguren eren propietat de la Sareb i que "en cap cas" s'informava als seus inquilins "sinó que els feia creure que eren propietat d'una de les societats de l'empresa".

La querella criminal que va interposar el desembre passat una família a través de l'advocat Antoni Coromines -admesa a tràmit i on s'hi podrien sumar d'altres afectats-, ha arribat després de que més de deu famílies haguessin llogat un pis a la zona del Camí Vell de la Fosca i el carrer Isabel Vilà de Palamós a la societat Fernández Pasó SL, de la immobiliària assenyalada, "però qui realment era propietària dels pisos era la Sareb", apunta la querella.

En un comunicat facilitat als mitjans, els afectats expliquen que el 28 de juny del 2022 tots els veïns van ser notificats pel Jutjat de La Bisbal que la Sareb era la propietària dels pisos on vivien i que els volia vendre a un gran tenidor. A més, se’ls va comunicar que "durant més d’un any la immobiliària els hi havia cobrat un lloguer que no corresponia i que, per tant, es va apropiar indegudament dels seus diners".

A partir d'aquí expliquen que es van intentar posar en contacte amb l’administradora d’aquesta immobiliària, però la resposta sempre va ser "la negació i el silenci" alhora que defensaven la seva innocència.

Tots aquests veïns que la Sareb ha reclamat siguin desnonats, han unit forces amb l'advocada Dolors Sala per intentar negociar amb la Sareb la compra dels immobles per tal de poder continuar vivint on fins ara residien. Sala, que porta la part civil del cas explica que, a dia d'avui, la societat que es nombrava com a propietària dels immobles està extingida i ara actuen sota el nom de CFP Gestió Integral Finques SL.