Ferida greu una nena de 12 anys en caure del balcó d'un segon pis a Maçanet de la Selva

Els Mossos investiguen els fets i no es descarta un intent de suïcidi

ACTUALITZAT 14:28h | Una nena de 12 anys ha resultat ferida greu aquest dimecres en caure del balcó d'un segon pis a Maçanet de la Selva, segons ha avançat la periodista Andrea Villoria i ha confirmat a El Gerió Digital l'alcaldessa del municipi, Natàlia Figueras. Fonts d'Educació expliquen que s'està coordinant el suport a alumnes i professors de l'institut on estudia la víctima.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara els fets, que no es descarta que puguin respondre a un intent de suïcidi. La nena ha estat ingressada a la Vall d'Hebron amb ferides a les cames i als malucs, però està estabilitzada.

Els fets han tingut lloc cap a dos quarts de set de la tarda a l'avinguda Catalunya, davant del cementiri vell. Figueras ha explicat que la nena estava en tractament psicològic i que mesos enrere ja hauria fet un altre intent de suïcidi.

Segons l'alcaldessa diversos testimonis van veure els fets i van avisar de seguida els serveis d'emergència a través del telèfon 112. Els equips mèdics van arribar a l'escena i van atendre la víctima, que posteriorment va ser traslladada a l'hospital Vall d'Hebron.

En un comunicat emès aquest matí, l'Ajuntament de Maçanet ha precisat que la menor "actualment es troba sota tractament mèdic" i que els serveis socials municipals ja coneixien la situació de l'adolescent amb anterioritat. "S'havien activat tots els protocols corresponents i ja rebia l'assistència segons la necessitat del cas", reitera el consistori.

Natàlia Figueras també va explicar que s'havia avisat de l'accident l'institut on cursa estudis la nena, per bé que aparentment no hi havia cap situació de bullying o assetjament al centre educatiu. Un extrem que l'Ajuntament confirma al comunicat, recollint a l'escrit que "no s'ha detectat que sigui un cas d'assetjament escolar". "L'Ajuntament ha activat tots els serveis d'acompanyament a la família i entorn més proper", conclou l'escrit.

Suport a l'institut

Per la seva banda, fonts del Departament d'Educació recorden que el cas està essent investigat per part dels Mossos d'Esquadra i precisen que, des dels serveis territorials de la conselleria, s'està coordinant el suport a l'alumnat i al professorat de l'institut on cursa els estudis la víctima.

A través dels equips d’assessorament psicopedagògic (EAP), i mitjançant la inspecció, que també està fent seguiment del cas, s'està recollint tota la informació i ajudant al centre per atendre les seves necessitats. En paral·lel, Educació també ha posat a disposició de l’institut l’equip de Benestar per coordinar l'atenció psicològica als professionals i alumnat.