Blanes i Lloret eliminen les dutxes a les platges per la sequera

La mesura es podria estendre a d'altres municipis

La sequera que afecta la zona de la Selva Marítima ha obligat els municipis de Lloret de Mar i Blanes a prendre mesures per preservar el consum d'aigua. Així, aquesta temporada turística s'ha tancat l'aixeta de les dutxes al litoral. Aquesta decisió ha estat controvertida, ja que afecta un sector important de l'economia d'aquests municipis com és el turisme.

Lloret de Mar ha constituït un comitè municipal de sequera per fer un seguiment exhaustiu de les mesures adoptades. L'alcalde, Albert Robert, ha destacat la importància que té fer aquest pas endavant per donar exemple i ser conseqüents amb la situació d'extrema gravetat que es viu actualment. Tot i que reconeix que no agradarà a tothom, ha apel·lat a la responsabilitat dels usuaris i ha posat en valor la col·laboració del sector turístic.

De la seva banda, Blanes ha rebut la felicitació de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor per la decisió del govern local de no posar dutxes a la sorra. El responsable del servei de platges, socorrisme i vigilància ha defensat la mesura per evitar usos innecessaris d'aigua, en un context en què aquest bé escàs és més important que mai.

La mesura es podria fer extensiva a d'altres municipis de la Costa Brava.