Girona cedirà tres solars del Pla de Domeny a Incasòl perquè faci pisos socials

Seran una norantena de pisos i es destinaran al lloguer assequible

L'Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment durant el ple d'avui la cessió de tres solars del Pla de Domeny, propietat del consistori, a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per construir-hi tres habitatges de protecció oficial. Seran de lloguer assequible i aniran destinats a l’emancipació de les persones joves, a les famílies i a la gent gran. La proposta ha estat aprovada per unanimitat. 

La cessió del dret de superfície és de 75 anys. Els terrenys són tres parcel·les ubicades als números 15-17, 19-21 i 42-44 del carrer de la Riera Bullidors. Les tres finques sumen 5.647 metres quadrats, on s’hi podran fer fins a 105 habitatges d’uns 70 metres quadrats cadascun. D’aquests, vuit seran cedits a l’Ajuntament de Girona per a finalitats socials, i l’acord inclou també la cessió d’un local de 150 metres quadrats en planta baixa per a usos municipals.

L’espai es cedeix lliure de càrregues i totalment urbanitzat, per tal que Incasòl promogui la construcció dels habitatges destinats a lloguer social. A més, Incasòl assumirà tots els tràmits de l’obra, inclòs el manteniment un cop els edificis ja estiguin construïts. Per la seva banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya qualificarà els edificis com a habitatges de protecció oficial (HPO); definirà amb l’Ajuntament els criteris d’adjudicació, i desenvoluparà el procés, formalitzant i gestionant els contractes.