Fixen en 38 hectòmetres cúbics el desembassament del Muga fins setembre

S'alliberarà un cabal mitjà de 2,4 m3/s

La comissió de desembassament del sistema del riu Muga ha fixat en 38 hectòmetres cúbics les necessitats hídriques per satisfer les demandes d'abastament, reg i usos ambientals fins al mes de setembre, que és quan finalitza la campanya de reg, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit, s'alliberarà un cabal de 2,4 m3/s de mitjana.

Les reserves de l'embassament se situen actualment a prop del 97% de la seva capacitat (59 hm3), i també l'aqüífer del Fluvià-Muga ha tingut una evolució positiva, amb uns nivells que no han baixat per sota dels 0 metres sobre el nivell del mar, evitant així la salinització de l'aqüífer i preservant aquesta reserva, segons l'ACA. D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha destacat la contenció en la demana registrada entre octubre de 2012 i març de 2013 en l'àmbit del sistema Muga, que ha suposat una reducció del 13% en comparació amb el període de referència 2005-2007.

Així mateix, també ha volgut recordar els aspectes associats als riscos d'avingudes i "l'important" paper que juga l'embassament de Boadella en aquest aspecte, posant de manifest la reducció de riscos que aquestes setmanes ha proporcionat l'embassament, ja que ha registrat cabals màxims de fins a 500 m3/s i l'aigua que s'ha alliberat no ha superat els 20 m3/s, que suposa una reducció de 25 vegades el possible potencial de danys, segons ha destacat l'ACA.