No volen renunciar a l’ascens directe

El gironins s’asseguraran la promoció si guanyen el Barça B a Montilivi (12:00h, C+)

Rubi ho té clar: “Pujarà l’equip que guanyi els tres partits que queden”. L’Almeria va fer ahir la seva feina al Santo Domingo desbancat l’Alcorcón de la lluita per l’ascens directe amb un contundent 0-3 i col·locant-se, a falta del partit del Villarreal amb el Xerez (dilluns a les 21:00h per Teledeporte), com a segon classificat. El Girona no vol despenjar-se del somni de pujar directament a Primera Divisió i per això necessita guanyar, en la jornada matinal d’avui, el Barcelona B. Una jornada en què podria assegurar-se matemàticament el play-off.  

“Seria una vergonya no lluitar per ser segons, estant a només un punt”, comentava Rubi durant la roda de premsa prèvia al partit, celebrada divendres. “Qualsevol esportista que es trobés a només un punt de ser segon i se n’oblidés no seria un esportista, sinó un depressiu”, va sentenciar. Després de dues derrotes consecutives, els dubtes han començat a aflorar entra l’afició blanc-i-vermella, que tot i això tornarà a omplir Montilivi. El més probable és que es trenqui, per quarta vegada aquesta temporada, la barrera dels 9.000 aficionats.

“Som uns afortunats pel bon ambient que ens acompanya”, deia Rubi. “No ens garanteix guanyar però ens ajuda moltíssim tenir l’afició al nostre costat. Volem que la gent no es desanimi i que sigui conscient que aquests jugadors no ho estan pas”.  El tècnic no preveu un Barça B amb ànims de revenja, que al partit d’anada del Mini Estadi va veure com el Girona li empatava un 4-1 a favor en el darrer quart d’hora, amb polèmica inclosa. 

Migue, Jandro, David García i Vélez, descartats

L’exigència del tram final de la competició està passant factura als gironins, que jornada rere jornada tenen la infermeria plena. Migue i David García, que no van acabar el partit del Madrigal, Ion Vélez, amb un pinçament a la cama esquerra, i Jandro, encara ressentit quan colpeja la pilota, s’afegeixen a Benja i Garmendia. Un total de sis baixes que tornaran a obligar Rubi a trobar la clau de volta del trenca-closques al que es veu sotmès cada setmana. Sense Benja ni Vélez, Acuña serà l’única referència ofensiva.

Per al ‘míster’ el paraguaià necessita “recuperar aquella fam que tenia abans, quan no era titular”, tot i que està convençut que “no se li acabarà la benzina”. Tot i això, el toc d’atenció principal recau sobre la defensa, i més amb la visita del conjunt més golejador de la categoria: “Hem de ser més contundents, no podem defensar com ho estem fent últimament”. Richy i Juncà tenen tots els números per suplir els titulars Migue i David García a l’eix.  

El Barça B visita Montilivi sense objectius

Amb res en joc més enllà dels tres punts, el filial barcelonista visita Montilivi amb tres absències: la del migcampista Javier Espinosa per acumulació de targetes, la del davanter Cristian Lobato, ressentit encara dels tendons rotulians, i la del tercer porter Miguel Bañuz, amb una sobrecàrrega a l’isquiotibial esquerre. Sí que hi seran Sergi Roberto, que l’any que ve tindrà fitxa del primer equip, i Carles Planas.

Els rumors al llarg de la setmana s’han centrat en si l’equip d’Eusebio sortirà a per la victòria o farà un favor a un equip català com el Girona. Des de Barcelona porten tota la setmana apel·lant a la seva professionalitat, reiterant que el seu objectiu són els tres punts. Per a Eusebio, que la setmana que ve rep el Villarreal, qui vulgui pujar s’ho haurà de guanyar. La primera de les tres finals, en joc a partir de les 12 del migdia.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Chus Herrero, Richy, Juncà; Tébar, Luso; Felipe, Bordas, Toni Moral; Acuña.
FC BARCELONA B: Masip; Balliu, Sergi Gómez, Muniesa, Planas; Gus Ledes, Luis Alberto, Rafinha; Deulofeu, Femenía i Araujo.    
ÀRBITRE: Francisco Manuel Arias López (Comitè Càntabre). 
DIA I HORA: Diumenge, 26 de maig del 2013, a les 12:00 hores (Canal+ 1). 
ESTADI: Montilivi