Roca: 'El meu objectiu és fer de Girona una ciutat republicana'

L'escriptora ha presentat la seva candidatura com a cap de llista per ERC

Sota el títol ‘Una ètica republicana per a la Girona d’avui’, Maria Mercè Roca, ha pronunciat la conferència de presentació com a cap de llista d’ERC per Girona a les properes eleccions municipals. L’acte, ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona que s'ha quedat petit. La republicana ha justificat la seva intenció d’encapçalar la llista republicana a Girona dient que "servir a aquesta ciutat és un premi i un deure. Ara és temps del compromís".
 
Seguidament ha explicat el seu projecte assegurant que vol "treballar per fer de Girona una ciutat republicana, ja que el republicanisme, més que una filosofia política és la meva filosofia de vida".  Per visualitzar-ho, Roca ha mostrat la seva vessant d’escriptora i ho ha narrat com una novel·la. L'escenari d'aquesta tindrà lloc a Girona "amb zones fosques i altres molt il·luminades. Una ciutat no està mai acabada, com una vida. Hi ha barris que tenen un gran patrimoni material, altres, un gran patrimoni humà".
 
Els personatges són un altre element clau, en aquest cas els ciutadans. Roca ha destacat la importància de l’ètica i l’educació republicana igualitària, per aconseguir el consens, la cooperació i la no confrontació. La candidata ha fet esment de la importància del teixit empresarial gironí, "un teixit basat en les persones, és a dir, en empresaris-emprenedors que estan al davant d’estructures que generen riquesa", ha dit. La republicana ha destacat la importància que ha de tenir la dona en la Girona dels propers anys.
 
Roca ha explicat finalment el tema del que seria aquesta novel·la política: la cultura. "Avui més que mai la cultura té la responsabilitat i el poder de fer néixer una ciutadania dinàmica i inclusiva, cohesionada i crítica". "Les polítiques culturals són clau perquè són transversals, ajuden a aconseguir els objectius d’altres polítiques públiques tan importants com ara l’educació, la salut o l’urbanisme. Hem de situar Girona tot l’any al mapa d’Europa i de la mediterrània. Tenim els elements com són el Temporada Alta, el Temps de Flors o el Centre d’Arts Escèniques. Hem de saber jugar les cartes i entendre que la cultura és per tothom’, ha reblat