Blanes aprova una modificació de pressupost de 6,5 MEUR per a dos projectes

Consisteixen en un reforma urbana i el nou centre de formació

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha aprovat una modificació de pressupost per a la segona fase de dos projectes de reforma urbana i el nou centre de formació, amb un total de 6,5 milions d’euros (MEUR).

Els projectes inclouen una inversió de 1,92 milions per a la zona turística centrada en l’avinguda Vila de Madrid, així com 1,54 milions per a la remodelació de la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire. La partida més important de la modificació de crèdit aprovada ahir són els 2,65 milions destinats al nou Centre de Formació ubicat a l’antiga Escola Carles Faust.

L’Ajuntament també va aprovar una subvenció de 10.000 euros per al Club Twirling Blanes, que participarà en el Campionat del Món de la modalitat esportiva que tindrà lloc a Liverpool. A més, es van aprovar altres subvencions per a entitats socials de la ciutat. Aquestes subvencions es van afegir a l’import final pel procediment d’urgència, després d’aprovar-se prèviament que s’introduís aquesta urgència.

En una altra nota destacada, el grup municipal de Ciutadans va presentar una proposta d’acord perquè es treballi en la creació d’una platja per a gossos. La proposta va ser recolzada per ERC, PSC JxB i la regidora no adscrita Rosa Aladern, però BECP i el regidor no adscrit Mario Ros es van abstenir, i els regidors no adscrits José Morcillo i Sergio Atalaya van votar-hi en contra.

Durant la discussió, es va remarcar que es tracta d’un projecte que ja s’està treballant des de fa vuit anys. L’Ajuntament de Blanes ha de gestionar i habilitar una zona per a gossos en alguna de les platges del municipi, però si es decideix ubicar-la en una platja amb bandera blava, es perdria aquesta distinció. A més, la proposta d’ubicar-la al tram de platja proper a la desembocadura de la Tordera tampoc és viable, ja que part d’aquesta zona està protegida per la Xarxa Natura 2000 i és un indret de gran importància ecològica. La presència de gossos lliures interferiria la protecció de la fauna autòctona o de pas que s’hi alimenta i s’hi arrecera per protegir-se.