Figueres rebrà 1,6 MEUR dels Next Generation per fomentar la mobilitat sostenible

La subvenció permetrà crear 5 km de nou carril bici i recuperar la inversió de pacificació del Col·legi i Sant Llàtzer

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aconseguit una subvenció dels fons Next Generation d'1,6 MEUR per fomentar la mobilitat sostenible a la ciutat. L'ajut s'ha rebut en el marc del Programa d'ajudes a municipis per a la transformació sostenible del transport urbà, convocat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

La subvenció permetrà la creació d'un nou carril bici de 5km repartits pels barris, amb una inversió de 734.000 euros. A més, permetrà recuperar la inversió feta per pacificar els carrer Col·legi i Sant Llàtzer (646.000 euros) i per adquirir un autobús elèctric (200.000 euros).

Com que aquestes dues actuacions ja estan executades i pagades, la subvenció es podrà destinar a altres actuacions per millorar la mobilitat de la ciutat, o per impulsar altres projectes.

Complementàriament als nous carrils bici, la subvenció permetrà instal·lar cinc aparcaments segurs per bicicletes, pensats com a prova pilot per acabar disposant d'una xarxa d'aparcaments per bicicletes arreu de la ciutat. Aquests cinc aparcaments se situaran a la Plaça Catalunya, a la plaça de l'Estació, a la Rambla Nova, a la Zona Esportiva i al Recinte Firal.