Palafrugell elimina la vegetació al·lòctona de la riera de Vila-seca

L'actuació de 18.730 euros preservarà l'entorn i eliminarà el risc d'inundacions

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ha iniciat una sèrie d’actuacions per eliminar la vegetació al·lòctona de la Riera de Vila-seca al seu tram urbà.

En aquest sentit, la primera fase dels treballs es basa en l’eliminació dels herbassars, bardisses i canyes que dificulten la capacitat de desaigua de la llera, i per tal de procurar l’estabilització del terreny i evitar que tornin a créixer les canyes, s’està col·locant una tela de cobertura biodegradable.

La segona fase del projecte, que es desenvoluparà durant el mes de novembre, contempla la plantació de 50 arbres autòctons de ribera, coincidint amb l’inici de l’època de plantació. Les feines han estat adjudicades a l’empresa Alameda-Torrent SLU per un import de 18.730 euros, i s’estan executant sota la supervisió dels tècnics de l’àrea de Serveis Municipals.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Palafrugell vol millorar l’estat de la Riera de Vila-seca, preservar l’entorn natural i evitar els riscos d’inundacions.