Uns 250 alumnes venen productes dels seus horts escolars al Mercat del Lleó de Girona

Hi han participat un total de set centres escolars

Uns 250 alumnes procedents de set centres educatius de Girona han fet de paradistes aquest matí i han venut els productes dels horts de les seves escoles al Mercat del Lleó. Concretament, hi han participats dotze grups classe de primària i secundària de les escoles Àgora, Domeny, Eiximenis, El Bosc de la Pabordia, Montfalgars, Sagrada Família i Font de l’Abella .

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, han passejat per les parades i han aprofitat per conèixer la tasca de les escoles.

Des de l’any 2008 l’Ajuntament de Girona, a través del Servei d’Educació, porta a terme el projecte de suport als horts de les escoles de la ciutat amb l’objectiu d’introduir l’alumnat al món de l’horticultura i facilitar que totes les escoles puguin tenir un espai d’hort. D’aquesta manera els infants aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i també quan és el millor moment per recollir-les i consumir-les.

A més, aquesta iniciativa pretén, d’una banda, facilitar la formació del professorat per gestionar l’hort ecològic de cada centre escolar de la ciutat de Girona i, de l’altra, sensibilitzar cap a una cultura agrària més sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

La ciutat de Girona, com a Ciutat Educadora, promou amb aquestes i altres actuacions l’educació per la salut i la participació de tots els seus habitants en bones pràctiques de desenvolupament sostenible. El projecte d’horts escolars i la posterior venda dels productes al mercat en són un bon exemple.