Blanes comença a repartir les 16.669 noves targes d’aparcament gratuït per a residents

També permetrà aparcar a les zones grogues del 15 de juny al 15 de setembre

Comença el repartiment a domicili de les noves credencials per a l'ús gratuït d'aparcament i bonificacions a les zones blaves a Blanes. Aquestes identificacions substitueixen les que han estat vàlides durant els dos anys anteriors.

A diferència de les repartides fins ara, que tenien una vigència de dos anys, les noves credencials només tindran validesa durant 12 mesos, fins al 31 de desembre del 2023, a causa de la pròrroga forçosa de la concessió d'explotació de les zones blaves per un any. Les credencials es lliuraran a domicili als titulars dels vehicles que paguen l'impost de circulació a Blanes i estan al corrent de pagament amb l'Ajuntament.

En total, es repartiran un total de 16.669 targes del contribuent, personalitzades per a cada cas, amb distintius oficials per autoritzar la seva utilització enganxades als parabrises dels vehicles. Les credencials incorporen mesures de seguretat per evitar la seva falsificació, com un holograma que reprodueix l'escut de l'Ajuntament de Blanes.

La nova credencial torna a ser groga, el mateix color amb què es va editar l'any 2015, i permet als residents estacionar en les zones grogues del municipi, especialment als barris on es posen en marxa les Zones Blaves durant l'estiu. En cas que un vehicle sense la corresponent targeta groga estacioni en algun dels llocs reservats per a Residents, se li imposarà una sanció. La credencial ha de ser visible al vidre frontal del vehicle per poder estacionar a les zones grogues.

Es preveu que el repartiment de les targes del contribuent duri aproximadament dues setmanes i que, a partir del 10 de maig, es puguin emetre'n a les persones que no les hagin rebut a causa d'errors en les adreces postals o als vehicles nous, des del Departament de Tresoreria de l'Àrea d'Hisenda de l'Ajuntament de Blanes.