Formalitzen per 1,68 MEUR el contracte d'obres per a dues rotondes a l'N-II a Garrigàs i el Far

Substituiran les actuals interseccions de les carreteres GIV-6226 i la C-31

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat la formalització del contracte d'obres per a la construcció de dues rotondes a Garrigàs i el Far d'Empordà per un import de 1,68 MEUR. Aquesta actuació té com a objectiu millorar les actuals interseccions amb la carretera GIV-6226 i la C-31 que connecten Garrigàs amb Borrassà i Vilamalla amb el Far.

El ministeri va adjudicar el projecte el passat mes de març i s'emmarca dins del programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l'Estat, que ha invertit més de 60 MEUR des del juny de 2018 a les comarques gironines.

Cal destacar que l'N-II és una de les sis carreteres radials de la xarxa de l'Estat i, tot i que en moltes zones s'ha convertit en autovia o s'ha incrementat la seva capacitat duplicant la calçada, en trams com el que afecten aquestes obres es manté com a carretera convencional, amb dos carrils de circulació.

El ministeri ha remarcat, no obstant, que en un futur es planteja duplicar la via en trams com la variant de Figueres i la seva connexió directa amb l'AP-7. Això permetria una millor connexió i agilitzaria el trànsit per aquesta zona.

Els talussos de Vilademuls

D'altra banda, el ministeri també ha formalitzat per 507.701 euros el contracte d'obres per a la reconstrucció dels talussos de l'N-II i l'A-2 a Vilademuls. L'actuació busca donar-los estabilitat perllongada i evitar a curt i mitjà termini que s'hi hagin de fer intervencions de conservació extraordinàries.

Per fer-ho, s'utilitzaran diferents tècniques com la instal·lació d'una malla de triple torsió reforçada i ancorada al terreny, l'execució d'un mur d'escullera o l'extensió de terra vegetal i hidrosembra.