El Suprem anul·la que els supermercats de Girona paguin un 10% més als empleats d'ETT

Considera que la mesura afectava negativament els drets de les empreses de treball temporal

El Tribunal Suprem ha anul·lat una part del Conveni Col·lectiu dels Supermercats i Autoserveis d'alimentació de Catalunya, que afectava la província de Girona, la qual obligava a pagar un 10% com a plus d'eventualitat als treballadors contractats a través de les Empreses de Treball Temporal (ETT).

En la sentència, els jutges han considerat que aquesta mesura causava un greu dany a les ETT, ja que els impedia remunerar al seu personal cedit en les mateixes condicions que ho fan les empreses a les quals serveixen.

Els magistrats del Tribunal Suprem consideren que aquesta mesura desincentiva la formalització de contractes de posada a disposició, ja que el sobrecost que comporta l'obligació de pagar una remuneració superior suposa un problema per a les ETT.

Si bé la sentència valora que l'augment salarial millora les condicions dels treballadors, destaca que no es tracta d'afirmar que aquesta mesura sigui perjudicial per a determinades persones, sinó que només es fa en relació a una categoria de treballadors, amb la clara finalitat d'augmentar el cost que això representa.

Els jutges del Tribunal Suprem han assenyalat que la modificació dels costos salarials respecte als que desitja el legislador afecta negativament els drets de les ETT i creuen que aquesta mesura no té cap efecte en la reducció de la precarietat, que era la raó per la qual s'havia justificat aquesta mesura en el conveni.

Així doncs, la sentència del Tribunal Suprem suposa una important victòria per a les ETT i, al mateix temps, un canvi en el Conveni Col·lectiu dels Supermercats i Autoserveis d'alimentació de Catalunya, que haurà de ser adaptat a la nova jurisprudència establerta per la màxima instància judicial espanyola. Això pot tenir implicacions en altres convenis col·lectius que incloguin mesures similars, ja que el Tribunal Suprem ha deixat clar que aquestes mesures no són justificades en la lluita contra la precarietat laboral.