Un projecte dona solució a la transformació digital en zones rurals de la Selva

"Cultura i transformació digital" es presentarà el 28 d'abril a Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva presenta el projecte "Cultura i transformació digital" el pròxim divendres, 28 d'abril, a les 10 del matí a la Biblioteca Joan Vinyoli de Santa Coloma de Farners. Aquest projecte té com a objectiu proporcionar eines que donin resposta a les dificultats de transformació digital que enfronta el sector cultural creatiu, especialment en els territoris rurals fora del circuit habitual d'espais formals d'innovació digital i tecnològica.

Això esdevé una oportunitat per millorar la competitivitat del sector i afavorir el talent existent, que té en aquest territori un elevat potencial en l'àmbit de la creació i l'experimentació contemporània.

El programa inclou un itinerari formatiu que posarà a l'abast diferents recursos per facilitar la digitalització del sector a través d'un programa de tallers, jornades, sessions tècniques, visites a projectes i institucions, etc., per proporcionar eines d'integració de l'àmbit digital en les diferents fases del procés cultural (creació, comunicació i gestió).

El projecte també impulsa tres laboratoris d'innovació basats prioritàriament en l'ús i aplicació d'algorismes d'intel·ligència artificial amb finalitats creatives, dirigits a la creació d'espectacles de mapatge de gran format.

Durant tot el programa, d'abril a juny, es comptarà amb professorat amb una àmplia trajectòria acadèmica i professional pel que fa a la transformació digital, la creació de continguts, la innovació en la narració dels llenguatges escènics i la recerca de nous formats per a la creació artística. A més, al llarg de tot el programa es fomentaran les relacions entre els agents culturals i altres sectors estratègics i responsables d'iniciatives de referència en l'àmbit territorial i internacional per fomentar diàleg i creació de xarxa.

Els destinataris d'aquesta iniciativa són persones vinculades a les arts escèniques i musicals, entitats vinculades a la cultura popular i tradicional, tècnics i regidors d'ajuntaments, talents emergents amb competències en la recerca i la innovació tecnològica aplicada a diferents sectors: empreses, professionals, alumnes de centres educatius, i qualsevol persona que tingui curiositat i ganes de participar.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya dins el Programa de projectes innovadors i experimentals i s'ha impulsat en el marc del programa SelvaCultura, la línia de treball en l'àmbit cultural creatiu del Consell Comarcal de la Selva per la millora en la professionalització i competitivitat del sector cultural creatiu.