Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal de Portbou iniciat a la Catalunya Nord

Les flames han cremat 135 hectàrees de les Alberes

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit a les 16:16h, l’incendi de Portbou (Alt Empordà) que es va iniciar a la Catalunya Nord a primera hora d'aquest passat diumenge. Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals han cremat 135 hectàrees que pertanyen a l'Espai Natural Protegit del Massís de l'Albera.

Vuit dotacions dels Bombers (cinc camions d’aigua i tres vehicles de comandament i suport) han seguit treballant des d'ahir a la tarda quan es va donar per controlat en les tasques d’extinció, pendents de qualsevol possible revifalla dins del perímetre.

Protecció Civil de la Generalitat va desactivar aleshores l'alerta del pla INFOCAT, deixant-lo en fase de prealerta per l’alt perill d’incendi durant el que restava de dia. La circulació per la carretera N-260 també va quedar restablerta i la vintena de persones acollides la passada nit a Portbou ja van poder marxar ahir al matí cap a França.

Es manté encara la circulació interrompuda entre Cerbère i Portbou de la línia ferroviària R11, sense previsió de restabliment.