Vidreres instal·la dos radars fixes i un mòbil per controlar la velocitat

Inicialment serviran per fer un estudi i més endavant se sancionarà als conductors

L’Ajuntament de Vidreres (Selva) ha instal·lat dos radars fixos i la Policia Local ja disposa d’un radar mòbil per fer un estudi de la velocitat a la qual travessen els vehicles el municipi. Aquests radars serviran en una fase posterior per sancionar als conductors que excedeixin els límits de velocitat.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que els radars "no tenen un afany recaptatori, sinó que volen conscienciar als conductors i a la població en general que excedir el límit de velocitat és perillós". Així mateix, l’alcalde ha afirmat que aquesta és "una demanda estesa dels veïns, ja que no poden tolerar que els vehicles circulin a gran velocitat per punts del municipi que són entrades a urbanitzacions".

La col·locació dels dispositius permet dissuadir als conductors d'accelerar en alguns trams i, per tant, redueixen la velocitat en punts d’accessos a la població. Segons el cap de la Policia Local, Raül Real, la incorporació dels radars "permet conscienciar als conductors perquè redueixin la velocitat i així garantir una major seguretat dels vidrerencs".

En els punts d’accessos a la població hi ha hagut alguns accidents greus, especialment a la C-63 fins a Santa Coloma, a causa de la tendència a l'acceleració en una recta pronunciada. Segons l'estudi EuroRAP, el tram de la GI-680 des de Lloret de Mar fins a Vidreres és un dels més perillosos de Catalunya, amb una mitjana anual de tres accidents amb morts i ferits greus. La C-63, que travessa el municipi, també ha estat escenari de diversos episodis greus.

Per això, l’Ajuntament de Vidreres ha decidit prendre mesures i col·locar radars per conscienciar als conductors sobre la importància de respectar els límits de velocitat i garantir la seguretat dels vidrerencs/es. Les campanyes de conscienciació i la col·locació dels radars són passos importants per aconseguir aquesta fita.