CSIF denuncia ''assetjament'' als seus delegats per part de l'Ajuntament de Palamós

Asseguren que un d'ells ha estat sancionat per fer declaracions a l'emissora local

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i majoritari a la Junta de Personal de l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà), ha denunciat que l'Ajuntament està actuant en contra de la llibertat sindical dels delegats de CSIF i que els està obrint expedients per acovardir-los com a resposta a la seva tasca sindical.

Segons el sindicat, l'últim expedient obert pel Consistori a un delegat de CSIF, per falta greu o molt greu, és per haver fet unes declaracions en un mitjà de comunicació (Radio Palamós) quan no es va aconseguir identificar el conductor d'un cotxe policial multat per excés de velocitat. Davant d'això, els delegats van demanar que s'aclarissin els fets.

Per al sindicat, "l'Ajuntament està molt lluny d'entendre què és una democràcia, intentant coartar la nostra llibertat d'expressió i intentant evitar que siguem crítics amb les seves males actuacions quan succeeixen. Estem sotmesos a una persecució sindical continuada. Aquesta és la democràcia palamosina: no es pot opinar, denunciar, preguntar ni dubtar, ja que es pot fer servir com a excusa per obrir-te un expedient".

CSIF ha remès un escrit a l'alcalde sol·licitant que cessin aquestes actuacions, "emmarcades en l'assetjament i la persecució", i adverteix que posarà tots els mitjans al seu abast per defensar l'honorabilitat i l'honradesa dels seus delegats, així com l'honorabilitat d'aquesta organització sindical, pel que creuen que és una clara conducta antisindical.