Els Mossos d'Esquadra imputen un grup criminal per estafes al Ripollès

Els càrrecs fraudulents ascendien a uns 650 euros

Els Mossos d'Esquadra van imputar el passat 9 de maig a Ripoll sis persones com a presumptes autores de diverses faltes d'estafa bancària i pertinença a organització i grup criminal. Els imputats són dos homes i dues dones d'edats compreses entre 20 i 62 anys, de nacionalitat colombiana, marroquina i paraguaiana, veïns d'Albacete, Gijón i Elx.

Els fets es remunten al 7 de desembre de 2011 quan un ciutadà va denunciar als mossos de Ripoll que havia patit una estafa amb una targeta vinculada al seu compte. Els càrrecs fraudulents ascendien a uns 650 euros, vinculats a cobraments de companyies de telefonia i botigues de roba. El denunciant va alertar que no havia efectuat cap operació de forma voluntària Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació per determinar i identificar tots els càrrecs fraudulents. La unitat d'investigació va esbrinar que les compres s'havien efectuat a través de la targeta de la víctima per internet. Les adquisicions de béns materials es van fer en botigues de roba, de companyies d'aviació, informàtica i telefonia.

Per fer-ho, els estafadors van copiar les dades de la targeta de la víctima i efectuaven les petites transaccions, de manera que no superaven, per separat, la quantia de 400 euros. els productes comprats fraudulentament es rebien en el domicili d'un dels imputats, a Albacete.

La investigació de la policia catalana va determinar que els sis imputats formaven part d'un grup criminal relacionat entre sí, perfectament organitzar com a xarxa i amb una estructura estable.

En els propers dies, l'autoritat judicial competent citarà els imputats.