Pleguen en bloc cinc regidors de Junts de les Planes d'Hostoles

Fa gairebé dos mesos, un altre regidor del grup va passar a no adscrit

Cinc regidors de Junts de les Planes d'Hostoles (Garrotxa) han plegat en bloc i han deixat el govern municipal amb només tres dels nou membres que tenia. Els regidors han al·legat pèrdua de confiança, falta de comunicació i de transparència i han deixat l'acta en un ple que s'ha celebrat aquest divendres al matí.

Fa gairebé dos mesos, el segon tinent d'alcalde, Marc Puig, també va abandonar el grup per discrepàncies amb el partit, però en aquest cas va passar a no adscrit. Puig, de fet, encapçalarà una nova candidatura independent amb el nom Estimem les Planes però no comptarà amb cap dels regidors que han plegat. L'alcalde, Eduard Llorà, atribueix la situació a una maniobra "electoral" a sis setmanes de les municipals.

La renúncia arriba just un dia després que el successor de Llorà al capdavant de Junts, Pablo Odell, anunciés que incorporarà la directora de cinema, Carla Simón, a la seva llista com a número 10.

Així ho ha assegurat un dels regidors, Josep Arnau, que feia anys que acompanyava l'alcalde i ostentava l'àrea d'Urbanisme. Arnau diu que tot plegat és fruit d'una manca de confiança i de comunicació que ha acabat minant la relació i ha portat els cinc regidors a abandonar la política. L'alcalde, però, ho atribueix a "càlculs electoralistes" i titlla la situació de "surrealista".

Amb aquestes renúncies, Junts per les Planes es queda amb només tres regidors al govern, dels nou que tenia. De fet, el partit no tenia oposició fins que fa gairebé dos mesos Puig va passar a ser no adscrit. Llorà diu que tenen les persones per assumir els càrrecs que queden vacants. En total, quatre suplents i una persona de fora perquè ja no en queden més a la llista. "Ho tenim en mans del secretari perquè haurem de veure si som a temps que puguin arribar les credencials. Queden sis setmanes per a les eleccions", remarca Llorà.

Nou candidat

La renúncia arriba just un dia després que el successor de Llorà al capdavant de Junts, Pablo Odell, anunciés que incorporarà la directora de cinema, Carla Simón, a la seva llista com a número 10. De fet, Puig va plegar per discrepàncies amb el nou candidat, que no va "comptar" amb ell per formar llista. Aquest dissabte presentarà la seva candidatura, que porta el nom d'Estimem les Planes.