Una queixa veïnal a Figueres acaba amb dos detinguts i diversa droga comissada

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana van actuar conjuntament

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres (Alt Empordà), amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, han portat a terme una operació contra el tràfic de drogues en un pis del centre de la capital altempordanesa. Després de diverses queixes veïnals, els agents han dut a terme una entrada i escorcoll en un habitatge del carrer Peralada, on s'han decomissat més de 500 pastilles d'èxtasi i diverses altres drogues. A més, s'han fet dues detencions.

El dispositiu policial ha estat ampli i ha comptat amb la participació de diverses unitats dels Mossos d'Esquadra, entre elles, membres de l'ARRO, efectius de Seguretat Ciutadana, agents d'Investigació de la comissaria de Figueres i la Unitat Canina. També hi ha col·laborat la Guàrdia Urbana de Figueres.

La investigació policial ha estat motivada, segons explica Diari de Girona, per les queixes veïnals per possible tràfic de drogues en aquest domicili del carrer Peralada. Després de diverses indagacions i comprovacions dels fets, els agents han dut a terme l'entrada al pis, on es venia i consumia droga.

En l'escorcoll, els agents han detingut dos homes de 24 i 27 anys relacionats amb els fets i els acusen de ser presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues. Durant l'operació, s'han decomissat diversos tipus de drogues de síntesi, entre elles, 522 pastilles d'èxtasi (MDMA), 1,1 grams d'amfetamina i LSD. També s'han intervingut 73 grams de cocaïna i 125 grams de marihuana, algunes de les quals ja estaven preparades per la venda en bossetes.

A més, la policia ha confiscat eines per manipular i pesar els estupefaents, com ara dues bàscules de precisió i tres molinets. També s'han decomissat dues pistoles i un revòlver d'aire comprimit. Finalment, la policia ha localitzat 3.500 euros en bitllets i ha decomissat dos patinets elèctrics.

Els detinguts han passat a disposició judicial davant el jutge d'instrucció de guàrdia de Figueres per respondre pels presumptes delictes comesos.