Sant Jordi Desvalls clausura Can Brian que venia gossos il·legalment i molestava els veïns

La propietària ha tret tots els animals de la finca de manera voluntària

El "Centre Caní Can Brian" situat al barri de l'Estació de Sant Jordi Desvalls (Gironès) ha cessat la seva activitat de venda i cria de gossos, després que l'ajuntament ordenés la seva clausura per incomplir la normativa urbanística vigent en el terme municipal.

L'actual responsable del centre ha retirat tots els gossos de la finca en el termini voluntari que li va donar l'ajuntament, evitant així que l'administració iniciés un procediment d'execució forçosa que implicava la retirada dels animals a càrrec de la persona obligada i la imposició de multes econòmiques de fins a 9.000 euros.

La situació del "Centre Caní Can Brian" també ha generat conflicte amb els veïns durant un llarg període amb la propietària actual, que no disposava dels permisos corresponents per a l'activitat de cria i venda de mascotes que es desenvolupava al centre. Cal recordar que l'ajuntament només havia atorgat una llicència per a una residència de gossos amb capacitat limitada amb la forma, les dimensions i l'emplaçament assenyalats en el projecte.

L'any 2022, l'ajuntament va iniciar un seguit de mesures que han durat gairebé un any per posar fi a una situació que havia generat malestar a la població. La nova propietària no va poder legalitzar l'activitat de cria, ensinistrament i venda de mascotes, ja que no estava emparada per l'habilitació que va rebre l'any 2000 i no complia les condicions sanitàries, higièniques, administratives i jurídiques corresponents.

La clausura del "Centre Caní Can Brian" posa fi a una activitat que incomplia la normativa i generava malestar a la població. L'ajuntament de Sant Jordi Desvalls ha actuat amb fermesa per garantir el compliment de les lleis i protegir els drets dels animals, que no poden ser explotats amb finalitats lucratives sense el compliment de les condicions establertes per la llei.