Veïns de Sant Jordi Desvalls diuen viure un malson pels lladrucs provinents d'un centre caní

Els gossos borden cada dia, a totes hores, i els impossibiliten descansar

Els veïns del barri de l'estació de Sant Jordi Desvalls (Gironès) asseguren viure un malson els darrers mesos des de que a prop de casa seva s'ha instal·lat una residència canina on a més es fa cria i compra-venda de gossos.

De les instal·lacions en provenen lladrucs constants dels animals, dia i nit, que impossibiliten als veïns poder descansar segons ha avançat Catalunya Ràdio. Les molèsties són intermitents i sense un patró determinat, però cada dia es produeixen, ja sigui a primera hora de la tarda, el matí, el migdia, la nit o la matinada. Una veïna ha assegurat a l'emissora que es troben "molt perduts" i no saben que fer ni a qui avisar perquè posin fi a aquesta situació.

Per la seva banda, l'alcaldessa del municipi, Núria Martínez de la Casa ha assegurat que han recepcionat les queixes i s'han reunit amb els veïns, prometent que revisaran la llicència de la finca que es va atorgar fa 22 anys, moment en que feia les funcions de centre d'ensinistrament, però el negoci va canviar de mans fa dos mesos. La batllessa explica que anys enrere aquella era una zona molt poc habitada i no hi havia ni planejament urbanístic. Ara, al haver-se produït un canvi de titularitat del negoci i probablement d'activitat, ho estudiaran i denegaran la llicència.

Es desconeix quina és la xifra de gossos que hi ha a l'interior de les instal·lacions però els seus actuals propietaris neguen haver rebut cap queixa, ni per escrit ni de viva veu per part de veïns o Ajuntament, fet que el mateix consistori ha negat ja que els ha demanat mesures correctores per reduir els lladrucs.

Veïns i Ajuntament es van reunir per darrera vegada el 7 de juliol per tractar aquest assumpte i a dia d'avui encara no hi ha solució.