La Marató de les Vies Verdes 2014 amplia les inscripcions disponibles

Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Castell d’Aro seran les sortides de les curses de 42, 30, 21 i 10 km

La segona edició de la Marató de les Vies Verdes de Girona tindrà lloc el 16 de febrer de 2014 i permetrà escollir entre quatre distàncies diferents, amb diferents poblacions de sortida, tal i com ha explicat Miquel Calm, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, a la presentació oficial de la marató que s’ha realitzat aquest migdia a la Diputació de Girona.

A més de la Marató (42 km) i la Mitja Marató (21 km), que tindran sortida des de Girona i Llagostera respectivament com en la passada edició, per al 2014 es presenten les curses de 30 km, amb sortida des de Cassà de la Selva, i de 10 km, amb sortida des de Castell d’Aro. El tret de sortida de les quatre distàncies es realitzarà simultàniament, i totes tenen l’arribada a Sant Feliu de Guíxols.

L’any 2013 les inscripcions es van iniciar amb una previsió de 500 dorsals, i finalment es van ampliar fins a 800 participants. L’èxit de la convocatòria ha motivat els organitzadors a l’ampliació del nombre d’inscripcions fins a 2.000 entre totes les distàncies, concretament es confia arribar a la xifra simbòlica de 2014 participants.

Les inscripcions s’obriran el dia 1 de setembre de 2013, i s’hauran de fer a la web de l’empresa d’activitat esportives Diversport, organitzadora de l’activitat juntament amb el Consorci. El coordinador tècnic de Diversport, Jordi Casas, ha recordat que la marató de les vies verdes de Girona es pot consolidar en el calendari de curses anual com la marató del mes de febrer. A més, en la propera edició aquesta marató puntua pel circuit TOP’100 Girona, un circuit de curses populars, i possiblement també dins la lliga universitària.

Altres novetats importants són l’ampliació dels punts previs de recollida de dorsals: de moment s’han confirmat les instal·lacions de l’espai Gironès, a Girona, i l’Illa Diagonal a Barcelona.

Trens per arribar a la Marató

El Consorci ha definit un acord amb Rodalies de Renfe per tal de facilitar el desplaçament dels corredors a Girona i el seu retorn. Així, els corredors inscrits es podran imprimir un val bescanviable per un bitllet de tren de rodalies de la línia Barcelona – Portbou, d’anada i tornada, entre el dissabte i el diumenge. Es manté el servei d’autobusos des de sant Feliu de Guíxols als punts de sortida de les diferents curses el diumenge al matí.

Entre els esportistes coneguts que han confirmat la seva participació a la 2a marató a les vies verdes de Girona hi ha el guanyador de la 1a edició, Hugo Figueras, i la guanyadora del Costa Brava Extrem Running 2013, Anna Macià.  

Per seguir les informacions actualitzades de l’esdeveniment, cal estar atents a les informacions dels canals de Twitter i Facebook de Vies Verdes de Girona i Diversport. L’etiqueta de la marató 2014 és #MVV2014. També es recolliran periòdicament les informacions als webs de les Vies Verdes i Marató per la Independència.