Demà s’obre el termini de sol·licitud per la subvenció de l’IBI als afectats pel TAV

L’Ajuntament de Girona ha obert aquesta convocatòria de subvencions

Amb l’objectiu de compensar els veïns afectats per les obres del TAV, l’Ajuntament de Girona  ha impulsat una subvenció sobre l’impost de béns immobles (IBI) adreçada als propietaris d’immobles de la zona afectada de Sant Narcís per les molèsties ocasionades durant un període perllongat en el temps de les obres del TAV.

La subvenció, que es podrà demanar a partir de demà, consistirà en l’atorgament a les persones propietàries dels immobles de la zona d’una quantitat equivalent a un percentatge de l’IBI corresponent a l’any 2012. El procediment de la subvenció serà a través de concessió directa. Per a l’atorgament de la subvenció s’estableixen dues categories d’afectació: els immobles situats a la zona 1 (l’import de la subvenció en aquest cas serà del 90% del percentatge de l’IBI) i els immobles situats a la zona 2 (l’import de la subvenció en aquest cas serà del 50% del percentatge de l’IBI).

El regidor d’Urbanisme i del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, considera que aquesta mesura “és un gest necessari i en el qual ens havíem compromès com a govern, per tal de compensar la dura afectació de les obres al barri de Sant Narcís”.

Les sol·licituds de subvenció es poden entregar a l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania de Sant Narcís, que obrirà de forma excepcional de dilluns a divendres de 9h a 14h i dilluns i dimecres tarda, de 16h a 18h i a l’Ajuntament de Girona. La documentació per realitzar la sol·licitud es pot aconseguir, a part de les oficines anteriors, a l’Oficina del Projecte Ferroviari de la plaça Europa o bé al web.