L'Ajuntament de Girona compensarà els afectats per obres de llarga durada

Atorgarà una subvenció sobre l'IBI

L’Ajuntament de Girona compensarà els veïns afectats per les obres de llarga durada. En concret, el consistori compensarà amb una subvenció sobre l’impost de béns immobles (IBI) els propietaris d’immobles de les zones afectades per obres municipals amb una durada superior a sis mesos i que suposin un benefici general (per a la tota la ciutat) superior al benefici que les obres reportin als immobles de la zona afectada. La subvenció consistirà en l’atorgament a les persones propietàries, usufructuàries, superficiàries, o concessionàries dels immobles de la zona, d’una quantitat equivalent a un percentatge de l’IBI corresponent a l’any anterior a la publicació de la convocatòria, que orientativament suposarà un màxim del 90% i un mínim del 25% en funció de la durada de les obres i el grau d’afectació de l’immoble.

“Des de l’equip de govern posem en pràctica aquesta mesura per tal de compensar les molèsties que puguin patir els veïns i les veïnes de Girona en obres que sigui de llarga durada i de ciutat. D’aquí pocs dies s’obrirà la convocatòria per presentar les sol·licituds per a les subvencions dels veïns i comerços afectats per les obres del TAV, que han patit una gran incomoditat i un perjudici”, ha explicat la regidora M. Àngels Planas.

Concretament, la convocatòria que s’obrirà en els propers dies té per objecte atorgar una subvenció per compensar els veïns de la zona afectada de Sant Narcís per les molèsties ocasionades durant un període perllongat en el temps de les obres del TAV. La subvenció consistirà en l’atorgament a les persones propietàries dels immobles de la zona d’una quantitat equivalent a un percentatge de l’IBI corresponent a l’any 2012. El procediment de la subvenció serà a través de concessió directa. Per a l’atorgament de la subvenció s’estableixen dues categories d’afectació: els immobles situats a la zona 1 (l’import de la subvenció en aquest cas serà del 90% del percentatge de l’IBI) i els immobles situats a la zona 2 (l’import de la subvenció en aquest cas serà del 50% del percentatge de l’IBI). [Podeu consultar les dues zones en el plànol adjunt]

El termini límit per a la presentació de les sol·licituds serà de 30 dies naturals comptats a partir del dia següent a la publicació de les bases de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Girona.