Puigdemont assegura que el Modern es desencallarà aquest mandat

El nou equipament anirà vinculat al teatre i les arts visuals

El ple del dilluns passat va aprovar -amb els vots a favor de tota l'oposició i els vots en contra de CiU- una moció del grup socialista que demana implementar el Pla Estratègic de Cultura i executar el projecte del cinema Modern. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha explicat que l'ajuntament "treballa de portes endins" en un projecte per a aquesta antic edifici que fa anys que es troba en estat d'abandó i ha garantit que estarà "desencallat" aquest mandat.

Puigdemont ha reconegut que caldrà treballar amb la resta de grups la idea que té l'equip de govern -que està en minoria- i ha explicat que un cop el projecte estigui acabat començarà el debat amb la resta de grups municipals. L'alcalde ha explicat que ha quedat "totalment descartada" la idea del tripartit que volia fer-hi un centre cívic perquè "tothom veu que no és viable" i ha avançat que l'aposta de CiU passa per dedicar aquest espai cèntric al món del teatre i les arts visuals. L'antic edifici és pròxim al Teatre Municipal i, per això, la idea del govern municipal és vincular-lo a un projecte que també s'està cuinant des de l'ajuntament sota el títol 'Girona, ciutat del teatre', que properament es donarà a conèixer.

Segons ha explicat Puigdemont, el govern no es vol "precipitar" i no "improvisarà" cap projecte. "Si la moció volia garantir que es respecti el pressupost per a aquesta obra això serà així", ha manifestat l'alcalde, que recorda que els 830.000 euros que estan consignats al pressupost del 2013 per a la rehabilitació d'aquest espai no es destinaran a cap altra obra de la ciutat. L'alcalde també ha reconegut que el pressupost "és insuficient" perquè l'obra requerirà d'una inversió més important però ha dit que part dels diners ja es podran destinar a la redacció del projecte.

Balanç de l'àrea de Cultura

Carles Puigdemont ha donat aquestes explicacions durant la presentació de la memòria d'activitats del 2012 de l'àrea d'Alcaldia, que també engloba, entre d'altres, les atribucions de Cultura.

El responsable d'aquesta àrea, Narcís Casassa, ha explicat que durant el 2012 més de 850.000 persones van participar en activitats culturals organitzades a equipaments municipals com el Bòlit, la Mercè, el Teatre Municipal, l'escola d'Art, els museus o les biblioteques, entre d'altres. Aquesta xifra és lleugerament superior al 2011, quan la participació va ser de 840.000 persones.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat la inversió que s'ha fet a través de convenis i projectes amb creadors i d'altres promotors culturals i que durant el 2012 va experimentar un creixement, passant dels 385.000 euros del 2011 als 425.000. "Volem estimular el consum i la creació cultural i per això augmentem les dotacions en convenis amb tercers per tal que els creadors ens ajudin a coliderar canvis en el món de la cultura", ha manifestat.

A més, també ha destacat l'esforç que s'ha fet per ampliar l'oferta cultural ja que s'ha passat de les 389 activitats a les 560, un 44% més que fa un any. Una altra dada que ha destacat el responsable de l'àrea, Narcís Casassa, és el grau de satisfacció dels usuaris d'aquests equipaments, que és del 8,78 enfront de la puntuació del 8,52 que reflectien les enquestes del 2011.