L'Ajuntament de Salt nega haver rebut sol·licituds de padró de la PAH

El consistori també explica que la companyia d'aigües actua per iniciativa pròpia

A l'apartat de precs i preguntes del ple ordinari celebrat avui a Salt (Gironès), la tinent d'alcalde d'Habitatge Glòria Pàmies ha respost a un seguit de preguntes per escrit presentades pel grup del PSC. En aquestes respostes, Pàmies ha assegurat que a l'ajuntament no han rebut cap sol·licitud d'empadronament al bloc de pisos ocupat per la PAH i també ha reiterat que l'equip de govern de CiU no té "res a veure" amb els possibles talls de subministrament que facin les companyies privades.

Pàmies ha explicat que des que la PAH va ocupar el bloc fa gairebé dos mesos han mantingut dues reunions i tenen diferents qüestions sobre la taula que s'estan treballant. Una d'aquestes seria com garantir els serveis bàsics de llum, aigua i gas, uns subministraments que els inquilins sempre s'han mostrat disposats a pagar però asseguren que no ho poden fer perquè no estan empadronats i, per tant, no poden donar d'alta els serveis.

El bloc té aigua corrent de la instal·lació de l'obra però la companyia d'aigües els ha tallat el subministrament en quatre ocasions tot i que sempre han aconseguir recuperar l'abastiment. La PAH va acusar l'equip de govern d'estar darrere d'aquests talls d'aigua o, com a mínim, de permetre que es duguin a terme. Segons ha explicat Pàmies al ple, la companyia actua per iniciativa pròpia i ni tan sols comunicat a l'ajuntament quan té intenció de tallar el subministrament a algú.

En relació a les polítiques en matèria d'habitatge, Pàmies ha explicat que tenen contactes constants amb bancs per intentar reocupar pisos buits amb persones desnonades. "Esperem poder donar més informació aviat", ha conclòs.

En el ple d'aquest dilluns, l'alcalde ha atorgat dedicació parcial a la tinença d'alcaldia a Pàmies. "Al principi no ho vaig fer perquè creia que la feina no ho precisava, però veient l'increment de feina en tot el relacionat amb habitatge, hem cregut convenient ampliar la dedicació", ha explicat Jaume Torramadé.

Aquest increment de la dedicació suposarà una despesa anual de 17.500 euros. El PSC ha criticat la decisió i que s'engreixi la despesa del pressupost en el capítol de personal. Torramadé ha criticat que quan el PSC governava -juntament amb ERC- hi havia quatre tinents d'alcalde amb dedicació parcial i que cadascun costava a les arques municipals 28.800 euros anuals.