Pedro Sánchez visita avui Hipra un cop aprovada la vacuna contra la covid-19

La Comissió Europea ja ha aprovat la seva comercialització

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visitarà avui les instal·lacions d'Hipra a Amer (Selva), després que el 30 de març la Comissió Europea va donar llum verda a la comercialització de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica per combatre la covid-19.

Acompanyant al president espanyol, també recorreran amb ell les instal·lacions biotecnològiques el ministre de Sanitat, José Manuel Miñones i el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, segons ha informat l'executiu en un comunicat enviat ahir.

El Comitè de Medicaments d'Ús Humà de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar fa gairebé dues setmanes enrere el vistiplau a la autorització de la vacuna contra la covid-19 d'Hipra, coneguda com 'Bimervax' com a dosi de reforç en majors de 16 anys que ja han estat vacunats.

Després de l'aval de la EMA, la Comissió Europea va aprovar el 31 de març al comercialització de la vacuna, complint-se el darrer tràmit necessari perquè els Estats membres puguin adquirir les dosis que requereixin d'aquesta vacuna proteica.

Sánchez va visitar les instal·lacions d'Hipra durant la pandèmia, l'abril de 2021, acompanyat per l'aleshores ministra de Sanitat i el també aleshores ministre de Ciència i Innovació, Carlina Darias i Pedro Duque.