Neix l’Aula d’Escriptura de Girona

Es tracta de la primera escola de formació en lectura i escriptura de la ciutat

L’Aula d’Escriptura és un espai de formació en lectura i escriptura de l’Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Universitat de Girona. Aquesta escola neix de la llarga trajectòria de l’Escola Municipal d’Humanitats en tallers d’escriptura, que han comptat sempre amb una molt bona resposta del públic. Ara aquests tallers prenen forma d’itinerari formatiu de dos anys amb un pla docent que dóna molta importància a la lectura com a via per aprendre a escriure correctament.

L’Aula d’Escriptura s’adreça als ciutadans de Girona i als estudiants de  la UdG i compta amb un equip docent format per escriptors i professors universitaris. El cap d’estudis és l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, que també en serà professor. L’escola compta amb altres professors com Lluís Muntada, Rosa Font, Xavier Pla, Margarida Casacuberta, Lluís Lucero, Eva Vázquez, Víctor Sunyol o Joan Solana, entre molts altres. També comptarà amb la participació d’escriptors de renom que acostaran la seva experiència com a escriptors als alumnes. Han confirmat la seva participació Jaume Cabré, Màrius Serra, Núria Perpinyà, Josep Maria Fonalleras i Imma Monsó.

Aquest matí l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la rectora de la Universitat de Girona, Anna M. Geli, i la coordinadora de l’Escola Municipal d’Humanitats, Glòria Granell, han presentat públicament la nova iniciativa. Puigdemont, que ha agraït la col·laboració de la Universitat en aquest projecte ha remarcat que “no pot haver-hi bon teatre, ni pot haver-hi bona música, ni bon cinema, ni bon art sense una bona literatura... que vol dir bons lectors i bons escriptors”. En aquest sentit però ha alertat que quan parlem d’escriptors “no parlem només d’aquells que es proposen editar, sinó que també es tracta d’un plaer íntim a vegades”.

D’altra banda, Anna M. Geli ha desitjat “que s’aprofiti bé aquesta ocasió de tenir millor capacitat de comprensió i de lectura, que es tracta d’un tema clau per la formació universitària”. Finalment, la coordinadora de l’Escola Municipal d’Humanitats, ha recordat que a partir d’avui i fins el 30 de juny les matrícules del curs 2013-2014 ja estan obertes al web o a les oficines del Centre Cultural la Mercè.

Nascuda en el marc de l’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona (Centre Cultural la Mercè), l’Aula d’Escriptura s’enriqueix i complementa amb totes les activitats literàries que aquesta ofereix (espectacles, recursos educatius, cicles de conferències, rutes literàries, etc.) i que són obertes a tothom.