Detingut per conduir sense carnet i fer-se passar per un altre

El conductor va simular ser una persona que ara mateix es troba a la presó

Conduir amb el carnet retirat per ordre judicial i que els Mossos d'Esquadra t'atrapin per anar a tota velocitat ja és infringir la llei. Però si a més t'intentes fer passar per un altre, sense saber que en aquells moments es troba a la garjola, acabar detingut és inevitable. Això és el que li va passar a un jove de 28 anys veí de Sant Feliu de Guíxols.

Els mossos el van aturar durant un control a Medinyà, en un punt on no es pot anar a més de 60 quilòmetres per hora. El noi superava amb escreix aquesta barrera i com que no tenia carnet (perquè li havien retirat) va intentar ensarronar els agents. Per això, a més d'un delicte de trencament de condemna en va cometre un altre d'usurpació d'estat civil.

Els fets van tenir lloc el dijous 9 de maig. Aquell dia, els Mossos d'Esquadra estaven fent un control a peu d'N-II al terme de Medinyà. Precisament, aquí hi ha un punt on el límit de velocitat baixa a 60 quilòmetres per horam just a l'encreuament que porta cap a Sant Jordi Desvalls.


Cap a tres quarts de deu de la nit, els mossos van aturar un cotxe que superava amb escreix aquesta limitació, perquè circulava a 94 quilòmetres per hora. El conduïa un jove que no portava cap mena de documentació a sobre.

Quan els mossos li van demanar com es deia, el noi els hi va donar un nom i un cognom falsos. De fet, pretenia fer-se passar per un altre i encolomar-li la infracció. Però la jugada no li va sortir bé, perquè quan els agents van comprovar les dades, de seguida van adonar-se que hi havia alguna cosa que no quadrava. I és que, precisament, la persona a qui corresponia aquella identitat aleshores es trobava detinguda a la garjola.

Va ser aleshores quan el conductor va confessar als mossos que els havia intentat ensarronar amb una mentida. El jove els va explicar que el jutge li havia retirat el carnet fins al juny i que, quan el van aturar, per evitar més problemes, va decidir fer-se passar per un altre.

La veritat, però, és que tot li va sortir a l'inrevés. Els agents el van fer baixar del cotxe i van escorcollar el vehicle. Allà, li van localitzar el passaport i el van poder identificar. Es tractava d'un jove marroquí de 28 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols.

Per tot plegat, a més de per un delicte de trencament de condemna, el noi va acabar detingut per un altre d'usurpació d'estat civil. L'endemà, el jove, que té antecedents, va passar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.