ICV inicia una campanya de mecenatge en benefici dels horts de la PAH

Volen garantir que tinguin aigua per a regar

A partir d'ahir i fins al dia 7 de juny tothom que ho desitgi pot contribuir d'una nova manera amb la tasca de l'Obra Social de la PAH. La recollida de fons farà possible la instal·lació de dipòsits d'aigua plens d'aigua i un reg gota a gota per donar un nou impuls als horts que la PAH ha posat en marxa al costat de l'edifici alliberat de Salt. També permetrà la compra d'un motocultor per ampliar l'hort i assegurar la seva continuïtat amb independència.

La idea del mecenatge va prendre forma després que es va tallar el subministrament d'aigua a la zona per primera vegada. Marc Vidal, president d'ICV comarques gironines, explica que "vàrem donar suport a l'alliberament de l'edifici des del començament i amb el primer tall de l'aigua ens vàrem adonar que el projecte de la PAH podia quedar molt compromès, per això vàrem proposar-los la instal·lació de dipòsits d'aigua que els garantissin autonomia fins que es regularitzin els empadronaments i l'Ajuntament de Salt i Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter instal·lin els comptadors i regularitzin la seva situació".

Durant les següents setmanes ICV va contactar amb Verkami per tal d'estudiar un mecenatge via internet i va posar en coneixement de la PAH la possibilitat de tirar-ho endavant. "No ha estat tan ràpid com ens hauria agradat, però el que compta és que amb la PAH i els usuaris de l'hort hem pogut concretar bé el projecte i la recaptació la farem ben bé per allò que ens han dit que necessiten" ha manifestat Vidal, que també ha destacat que el mecenatge permetrà que participi tothom que desitgi col·laborar amb la PAH sense estar físicament allà.