Enxampen quatre joves que van entrar a un apartament per passar-hi la nit

Els detinguts són dos menors i dos majors d'edat, tots ells veïns de Salt

Els Mossos han detingut quatre joves veïns de Salt, dos d'ells menors d'edat, per un robatori amb força a l'interior d'un domicili. Els fets van succeir la matinada del passat 16 de maig quan un veí va alertar que havia escoltat trencadisses de vidres prop d'un hotel del poble. Immediatament, els agents es van desplaçar al lloc dels fets i van veure que un dels immobles d'un bloc d'apartaments tenia un vidre trencat.

Amb l'ajuda d'altres dotacions policials, els mossos van rodejar l'edifici i, en sentir un fort soroll, van accedir dins de l'habitatge on van topar de cares amb els quatre detinguts. Els joves van assegurar que havien forçat l'immoble perquè volien passar-hi la nit. Els fets van succeir a dos quarts d'una de la matinada del passat 16 de maig quan els mossos van saber que un ciutadà havia escoltat trencadissa de vidres prop d'un hotel de Roses. En arribar al lloc dels fets, els agents van comprovar com en un bloc d'edificis prop de l'establiment hi havia un apartament amb un vidre trencat.

Els agents van esperar suport policial d'altres dotacions i van rodejar l'edifici per cobrir totes les sortides possibles. No obstant això, en sentir un fort soroll, els agents van pujar per les escales principals del bloc d'apartaments i es van topar de cares amb quatre joves que sortien de dins de l'immoble violentat.

Els agents els van identificar, escorcollar i detenir per un robatori a l'interior de domicili. Els joves -dos d'ells menors d'edat- van explicar que havien forçat l'apartament perquè volien passar-hi la nit. Els agents van comprovar que la finestra del balcó havia estat forçada i, a dins de l'apartament, van trobar diverses eines com un martell o un tornavís que els detinguts haurien utilitzat. A més, un cop es van adonar de la presència policial, els joves haurien intentat sortir corrents esbotzant, amb un cop de peu, la porta de l'apartament.

Dels quatre detinguts, només un d'ells -una jove de 19 anys- té antecedents policials. Els dos menors van ser lliurats als seus tutors legals i properament seran citats per la Fiscalia de Menors. D'altra banda, els detinguts majors d'edat -un noi de 20 anys i una noia de 19 amb antecedents penals- han passat aquest 17 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.