Entra a presó un jove de 24 anys que es feia passar per metge a Girona

Anteriorment ja havia estat engarjolat al simular ser infermer, socorrista i vigilant de seguretat

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Girona van detenir el dia 31 de març un jove, de 24 anys, per un delicte continuat d’usurpació de l’estat civil, falsificació documental, intrusisme laboral i estafa.

A finals del mes de març els investigadors van tenir coneixement d’un presumpte intrusisme laboral d’un noi que es feia passar per metge. Els agents van iniciar una investigació policial que va permetre identificar i detenir, a Girona, el jove quan es disposava a exercir de metge.

El detingut utilitzava un carnet professional i un diploma acreditatiu de titulació universitària falsificats amb la identitat d’un metge titulat que ja s’havia jubilat i que no tenia coneixement d’aquesta usurpació.

Tanmateix es va constatar que l’home havia treballat amb aquesta documentació des de desembre de l’any passat i que havia estafat amb tres serveis la quantia de 1.500 euros a l’entitat que el contractava.

Entre els anys 2018 i 2023, aquest home ja havia estat detingut i ingressat a presó per fets similars i treballar en diferents sectors, exercint de metge, infermer, socorrista i vigilant de seguretat.

El jove, a qui li consten antecedents, va passar el dia 2 d’abril a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona qui en va decretar el seu ingrés a presó.